bewaar
Zigeunersalade
Zigeunersalade
bewaar

Zigeunersalade

25 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode ui

1

groene paprika

4

trostomaten

6 takjes

peterselie

1

rode peper

150 g

witte kaasblokjes

1 teentje

knoflook

2 eetlepels

olijfolie (extra vierge)

½ theelepel

paprikapoeder mild

zout

(versgemalen) peper

Aan de slag

Ui pellen en in vieren snijden. Stukken in reepjes snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in stukjes snijden. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Peterselie fijn knippen. Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en in kleine stukjes snijden. Ui, paprika, tomaat, peperstukjes en 3/4 deel van peterselie goed door elkaar scheppen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Olie, paprikapoeder, (weinig) zout, peper en helft van kaasblokjes erdoor mengen. Rest van de kaasblokjes over salade verdelen. Bestrooien met rest van peterselie. Serveren met warme shoarmabroodjes.

tip

algemeenOok te serveren als lunchgerecht.