bewaar
Tomatensalade
Tomatensalade
bewaar

Tomatensalade

Tomaat, ui, olijven, basilicum en witte kaas zijn dé ingrediënten van deze salade.

15 min. bereiden
213waarderingen

Ingrediënten

8 personen

10

trostomaten

2

rode uien

6 el

groene olijven zonder pit

4 el

olijfolie extra vierge

15 g

verse basilicum

200 g

witte kaasblokjes

Tomaat, ui, olijven, basilicum en witte kaas zijn dé ingrediënten van deze salade.

Aan de slag

Snijd de tomaten in partjes, en de uien in ringen. Doe de tomaten, uien en de olijven in een schaal. Voeg de olie toe. Pluk de blaadjes van het basilicum en scheur in stukjes. Meng met de tomaten en breng op smaak met peper en zout. Verbrokkel de kaas erover.

tip

bereidingstipDe salade wordt nog lekkerder als het 3 uur van tevoren wordt gemaakt. Bewaar afgedekt op een koele plek, maar buiten de koelkast.