bewaar
Sperziebonensalade met kaas en basilicum
Sperziebonensalade met kaas en basilicum
bewaar

Sperziebonensalade met kaas en basilicum

20 min. bereiden
2 uur wachten
50waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

sperziebonen

1

rode ui

2 el

rodewijnazijn

6 el

olijfolie extra vierge

100 g

witte kaasblokjes

2 el

basilicum

Aan de slag

1

Kook in een pan de sperziebonen in ruim water met zout in ca.10 min. beetgaar. Giet de bonen in een vergiet af en laat ze 5 min. afkoelen.

2

Meng intussen in een ruime schaal de azijn met de ui en marineer de ui 5 minuten. Klop de olie en naar smaak zout en peper door de azijn.

3

Schep de bonen, kaas en het basilicum door de azijn. Dek de schaaf af en laat de smaken in de koelkast minimaal 2 uur intrekken.

4

Neem de salade ca. 20 min. voor gebruik uit de koelkast. Lekker bij gegrilde kip of varkensvlees.

tip

algemeenDeze salade is ideaal als picknickgerecht. Geef er dan grof boerenbrood en zoete zomerse cherrytomaatjes bij.