Boer­se to­ma­ten­sa­la­de

Basilicum, oregano, olijven en stevige, volzoete romaatjes: mediterraner krijg je het niet.

(54)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Basilicum, oregano, olijven en stevige, volzoete romaatjes: mediterraner krijg je het niet. 4 personen
3 54

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in flinterdunne ringen. Doe in een bakje, voeg de azijn en suiker toe en breng eventueel op smaak met zout. Laat 30 min. afgedekt staan.
  2. Halveer de tomaten en voeg toe aan het uienmengsel.
  3. Haal de blaadjes van de takjes oregano en voeg samen met de olijven toe aan het tomaten-uienmengsel. Schep om, besprenkel met de olie en serveer.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Boerse tomatensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boer­se to­ma­ten­sa­la­de

1
1
  • 1 kleine rode ui
  • 100 ml rodewijnazijn
  • 2 tl suiker

Snijd de ui in flinterdunne ringen. Doe in een bakje, voeg de azijn en suiker toe en breng eventueel op smaak met zout. Laat 30 min. afgedekt staan.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 500 g romaatjes

Halveer de tomaten en voeg toe aan het uienmengsel.

3
3
  • 3 takjes verse oregano
  • 100 g kalamata olijven
  • 4 el extra vierge olijfolie

Haal de blaadjes van de takjes oregano en voeg samen met de olijven toe aan het tomaten-uienmengsel. Schep om, besprenkel met de olie en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.