bewaar
Boerse tomatensalade
Boerse tomatensalade
bewaar

Boerse tomatensalade

Basilicum, oregano, olijven en stevige, volzoete romaatjes: mediterraner krijg je het niet.

5 min. bereiden
30 min. wachten
59waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

kleine rode ui

100 ml

rodewijnazijn

2 tl

kristalsuiker

500 g

romaatjes

3 takjes

verse oregano

100 g

Kalamata-olijven zonder pit

4 el

extra vierge olijfolie

Basilicum, oregano, olijven en stevige, volzoete romaatjes: mediterraner krijg je het niet.

Aan de slag

1

Snijd de ui in flinterdunne ringen. Doe in een bakje, voeg de azijn en suiker toe en breng eventueel op smaak met zout. Laat 30 min. afgedekt staan.

2

Halveer de tomaten en voeg toe aan het uienmengsel.

3

Haal de blaadjes van de takjes oregano en voeg samen met de olijven toe aan het tomaten-uienmengsel. Schep om, besprenkel met de olie en serveer.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.