bewaar
Yoghurt-komkommersoep (cacik)
Yoghurt-komkommersoep (cacik)
bewaar

Yoghurt-komkommersoep (cacik)

30 min. bereiden
30 min. wachten
26waarderingen

Ingrediënten

1

komkommer

zout

8 dl

volle yoghurt

2 teentjes

knoflook

2 theelepels

gedroogde munt

1 eetlepel

olijfolie (extra vierge)

Dit heb je nodig

  • vergiet

  • keukenpapier

Aan de slag

1

Komkommer schillen, in lengte halveren en met theelepel zaadjes eruit schrapen. Komkommer in kleine blokjes snijden. Blokjes in vergiet doen, 1 theelepel zout erover strooien en komkommer ca. 15 minuten laten uitlekken. Komkommer afspoelen en droogdeppen met keukenpapier. Yoghurt in kom doen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Komkommer en munt erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout. Cacik tot gebruik in koelkast (minstens 30 minuten) koud laten worden.

2

Cacik in vier schaaltjes of borden scheppen en olie erover druppelen. IJskoud serveren met Turks brood.