filorolletjes met witte kaasblokjes

turks
borrelhapje
24 stuks
4
17
Advertentie
Ingrediënten
- 3 vellen filobladerdeeg (diepvries, pak a 225 g)
- 200 g witte kaasblokjes
- 10 g verse peterselie
- 10 g verse dille
- 1 ei, klein
- olie om te frituren
Keukenspullen
- schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Ontdooi ca. 2 uur en 15 minuten van tevoren de filodeeg volgens gebruiksaanwijzing. Prak de kaasblokjes met een vork fijn. Peterselie en dille fijn hakken en door kaasblokjes mengen. Boven twee kommen eiwit en eigeel scheiden. Eigeel door kaasblokjes mengen. Vellen filodeeg op aanrecht leggen en diagonaal in vieren snijden. Driehoekjes doormidden snijden zodat er uit elk vel 8 driehoeken gesneden worden. Op brede deel van driehoek ca. 2 theelepels kaasvulling scheppen. Zijkanten van driehoek over vulling naar binnen vouwen en driehoekjes naar punt toe oprollen. Punt met eiwit bestrijken en vastplakken. Rolletjes naast elkaar leggen en tot gebruik afgedekt met vochtige theedoek bewaren.
- In frituurpan olie verhitten tot ca. 180 ºC. Rolletjes met ca. 8 tegelijk in ca. 3 minuten goudbruin bakken. Rolletjes op keukenpapier laten uitlekken. Warm serveren bij kopje thee of als mezze.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 40 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 1 g
-
vet 3 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Kookboek: Turkije