bewaar
Groenteschotel met witte kaasblokjes
Groenteschotel met witte kaasblokjes
bewaar

Groenteschotel met witte kaasblokjes

Perfect voor etentjes: alles is van tevoren klaar, even de oven in en smullen maar!

15 min. bereiden
40 min. wachten
75waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

witte kaasblokjes

250 ml

verse slagroom

4

middelgrote eieren

2 tenen

knoflook

4

tomaten

1 el

olie om in te vetten

400 g

verse Italiaanse roerbakgroente

½

donker meergranenbrood

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Perfect voor etentjes: alles is van tevoren klaar, even de oven in en smullen maar!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4.

2

Laat de kaasblokjes uitlekken en prak fijn met vork. Meng de kaasblokjes met slagroom en eieren. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Pel en snipper de knoflook. Maak de tomaat schoon en snijd in blokjes. Vet de ovenschaal in. Meng in de schaal de knoflook, tomaten, groentemix, peper en eventueel zout.

4

Schenk het fetamengsel over de groenten. Laat de schotel in de oven in ca. 40 min. gaar worden. Serveer met dikke sneden brood.