Spi­na­zietaart

Deze hartige taart met spinazie en bladerdeeg maak je met maar 5 ingrediënten. Ovenheerlijk!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 675 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 50 min. oventijd
(682) waardeer
hoofdgerecht Deze hartige taart met spinazie en bladerdeeg maak je met maar 5 ingrediënten. Ovenheerlijk! 4 personen
3 682

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 26 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Laat ook de spinazie in een ruime kom ontdooien. Bekleed de vorm met bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem. Bak het deeg in het midden van de oven 15 min.
  2. Verhit ondertussen de koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt op middelhoog vuur in 3 min rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Klop de eieren los met peper en eventueel zout. Roer het gehakt, de eieren en kaas door de spinazie. Haal de taart uit de oven en verdeel het spinaziemengsel over de vorm.
  3. Bak de taart in het midden van oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Neem de taart uit de oven en snijd in vieren.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 30 g
    waarvan suikers 3 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
januari 2020 , Receptkaart 2003 week 12-13

Spinazietaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zietaart

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 6 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 450 g diepvries spinazie à la crème

Laat het bladerdeeg ontdooien. Laat ook de spinazie in een ruime kom ontdooien.

3
3

Bekleed de vorm met bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem. Bak het deeg in het midden van de oven 15 min.

4
4
  • 300 g rundergehakt

Verhit ondertussen de koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt op middelhoog vuur in 3 min rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 4 middelgrote eieren
  • 150 g geraspte pittige kaas

Klop de eieren los met peper en eventueel zout. Roer het gehakt, de eieren en kaas door de spinazie.

6
6

Haal de taart uit de oven en verdeel het spinaziemengsel over de vorm.

7
7

Bak de taart in het midden van oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Neem de taart uit de oven en snijd in vieren.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.