bewaar
Kip met kokosgroenten
Kip met kokosgroenten
bewaar

Kip met kokosgroenten

15 min. bereiden
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

snelkookrijst

4 dunne

preien

1 grote

winterwortel

2 cm

verse gemberwortel

1 schaaltje

kipfilet in blokjes

1 eetlepel

kerriepoeder

50 g

boter of margarine

1 pakje

romige kokosmelk

Aan de slag

Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Prei schoonmaken, in stukken van ca. 5 cm snijden, in lengte halveren en wassen. Wortel dun schillen en in stukken van 5 cm snijden. Stukken in lengte in plakken snijden. Gemberwortel schillen en raspen. Kipblokjes bestrooien met zout, peper en kerriepoeder. In braadpan helft van boter verhitten. Prei, wortel en gember ca. 3 minuten zacht bakken. Kokosmelk toevoegen en groente afgedekt ca. 8 minuten laten stoven. Intussen in koekenpan rest van boter verhitten en kip in ca. 8 minuten gaar bakken. Kip serveren met rijst en kokosgroenten.