bewaar
Groenteschotel met uitsmijter
Groenteschotel met uitsmijter
bewaar

Groenteschotel met uitsmijter

50 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

cherrytomaatjes

100 g

groene aspergetips

75 g

haricots verts

2

geroosterde rode paprika's

2 plakken

Serranoham

150 g

chorizoworst

2 takjes

peterselie

8

eieren (M)

1 theelepel

milde paprikapoeder

boter of margarine om in te vetten

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • ovenschaaltjes, doorsnede ca. 15 cm

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand 4. In pan water aan de kook brengen. Tomaatjes wassen en halveren. Van onderkant asperges 1/2 cm afsnijden. Van haricots verts puntjes afsnijden en in stukken snijden. Asperges en haricots verts in pan met kokend water ca. 2 minuten koken, afgieten en afspoelen onder koud water. Paprika's droogdeppen met keukenpapier en in reepjes snijden. Ham in blokjes snijden. Plakjes chorizo in vieren snijden. Peterselie fijnhakken. Ovenschaaltjes invetten. Tomaatjes met snijkant naar beneden in schaaltjes leggen. Boven elk schaaltje 2 eieren breken. Asperges, haricots verts, paprikareepjes, hamblokjes en chorizoplakjes erop leggen en bestrooien met paprikapoeder en peterselie. Schaaltjes in midden van oven in 15 à 20 minuten bakken tot ei gaar is. Lekker met gebakken sneetjes witbrood.