bewaar
Avocadosalade met pecannoten
Avocadosalade met pecannoten
bewaar

Avocadosalade met pecannoten

15 min. bereiden
74waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6

gedroogde tomaten op olie

½ bakje

ongezouten pecannoten

1 zakje

verse koriander

½

limoen

1 eetlepel

grove mosterd

6 eetlepels

olijfolie extra vierge

gedroogde chilipeper uit molentje

zout

2 rijpe

avocado's

Aan de slag

Tomaatjes droogdeppen en in ragfijne reepjes snijden. Reepjes halveren. Pecannoten in grove stukken breken. Blaadjes koriander van takjes plukken. Limoen uitpersen. In schaal limoensap, mosterd en olie tot dressing kloppen. Chilipeper naar smaak erboven malen. Dressing op smaak brengen met zout. Avocado's halveren en pit verwijderen. Schil in midden in lengte insnijden en eraf pellen. Avocadohelften in grove stukken breken. Stukken avocado met reepjes tomaat en korianderblaadjes door dressing scheppen. Salade over vier borden verdelen, pecannoten erover strooien en wat chilipeper erover malen. Serveren met geroosterde shoarmabroodjes.