Mosseltajine met venkel

marokkaans
hoofdgerecht
4 personen
3
16
Advertentie
Ingrediënten
- 2 kilo mosselen (panklaar)
- 2 venkelknollen
- 1 groene paprika
- 1 ui
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 300 g tuinerwten (diepvries)
- zout en peper
- 1 zakje verse koriander (15 g)
- 12 groene olijven
Keukenspullen
- tajine of grote braadpan met dikke bodem
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Mosselen onder koud water afspoelen, kapotte of geopende exemplaren weggooien. In pan 1 dl water aan de kook brengen. Mosselen met deksel op pan in ca. 10 minuten gaar koken, halverwege omschudden. Mosselen afgieten, kookvocht opvangen en zeven. Helft van mosselen uit schelp nemen. Venkel en paprika schoonmaken en in repen snijden. Ui pellen en in ringen snijden.
- Olie verhitten in tajine. Venkel, paprika en ui ca. 5 minuten op laag vuur bakken, af en toe omscheppen. Tomatenblokjes afgieten, 1/2 dl sap opvangen. Tuinerwtjes met tomatenblokjes en tomatensap (uit blik) door groenten scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Enkele eetlepels mosselkookvocht toevoegen en groenten met deksel op pan in ca. 5 minuten gaar stoven. Intussen koriander fijnhakken. Koriander en olijven over groenten strooien, mosselen (met en zonder schelp) erop leggen en afgedekt nog ca. 3 minuten verwarmen. Serveren met pide (plat brood) of stokbrood.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 250 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 25 g
-
vet 12 g
waarvan verzadigd 0 g