bewaar
Mosseltajine met venkel
Mosseltajine met venkel
bewaar

Mosseltajine met venkel

35 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 kilo

mosselen

2

venkelknollen

1

groene paprika

1

ui

2 eetlepels

olijfolie

1 blik

tomatenblokjes

300 g

tuinerwten

zout en peper

1 zakje

verse koriander

12

groene olijven

Dit heb je nodig

  • tajine of grote braadpan met dikke bodem

Aan de slag

1

Mosselen onder koud water afspoelen, kapotte of geopende exemplaren weggooien. In pan 1 dl water aan de kook brengen. Mosselen met deksel op pan in ca. 10 minuten gaar koken, halverwege omschudden. Mosselen afgieten, kookvocht opvangen en zeven. Helft van mosselen uit schelp nemen. Venkel en paprika schoonmaken en in repen snijden. Ui pellen en in ringen snijden.

2

Olie verhitten in tajine. Venkel, paprika en ui ca. 5 minuten op laag vuur bakken, af en toe omscheppen. Tomatenblokjes afgieten, 1/2 dl sap opvangen. Tuinerwtjes met tomatenblokjes en tomatensap (uit blik) door groenten scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Enkele eetlepels mosselkookvocht toevoegen en groenten met deksel op pan in ca. 5 minuten gaar stoven. Intussen koriander fijnhakken. Koriander en olijven over groenten strooien, mosselen (met en zonder schelp) erop leggen en afgedekt nog ca. 3 minuten verwarmen. Serveren met pide (plat brood) of stokbrood.