bewaar
Gegrilde visfilet met ansjovissaus
Gegrilde visfilet met ansjovissaus
bewaar

Gegrilde visfilet met ansjovissaus

35 min. bereiden
1 uur wachten
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

venkel

1

citroen

1½ dl

olijfolie

4

roodbaarsfilets

1 blikje

ansjovisfilets

1 el

bloem

1

ei

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • grillpan

Aan de slag

1

Venkel schoonmaken en in plakjes snijden. Citroen schoonboenen, schil eraf raspen en uitpersen. Helft van sap met 1 dl olie en mespunt peper tot marinade kloppen. Rasp en venkel erdoor scheppen. Vis droogdeppen en tussen venkel in marinade leggen. Ca. 1 uur bij kamertemperatuur laten marineren. In pannetje rest van olie verwarmen. Ansjovis klein snijden en met olie uit blikje in pan doen. Ansjovis ca. 2 min. zachtjes smoren. Bloem erdoor roeren. In kom eierdooier loskloppen met 2 el water, rest van sap en mespunt peper. Al roerende aan ansjovismassa toevoegen en blijven roeren tot gladde saus ontstaat. Pan van vuur nemen, laten afkoelen tot lauwwarm.

2

Filets uit marinade nemen en droogdeppen. Vis in ca. 8 min. in grillpan gaar roosteren. Warm houden onder aluminiumfolie. Venkel uit marinade scheppen, in droge koekenpan in ca. 4 min. gaar smoren. Op smaak brengen met zout. Venkel over vier warme borden verdelen. Visfilets erop leggen. Ansjovissaus in kleine kommetjes scheppen en op borden erbij zetten.