
Ingrediënten
4 personen
2
uien
600 g
schouderkarbonades
1 sneetje
volkorenbrood
50 g
boter of margarine
zout
(versgemalen) peper
1 flesje
Westmalle Trappist dubbel
1 eetlepel
grove mosterd
1 eetlepel
rode wijnazijn
2 takjes
tijm
2
laurierblaadjes
2 eetlepels
bruine basterdsuiker
Aan de slag
Uien pellen en snipperen. Vlees in niet te kleine blokjes snijden. Korstjes van brood snijden en brood in blokjes snijden. Boter verhitten, vlees ca. 5 minuten bakken, uit pan nemen en bestrooien met zout en peper. Ui in bakvet op matig vuur ca. 2 minuten bakken. Brood, bier, mosterd, azijn, tijm, laurier en suiker toevoegen en aan de kook brengen. Vlees in saus leggen en in 2 1/2 à 3 uur zachtjes gaarstoven. Lekker met kool- of peenstamppot.
Vlaamse stoofkarbonades

hoofdgerecht
4 personen
415 kcal
15 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Uien pellen en snipperen. Vlees in niet te kleine blokjes snijden. Korstjes van brood snijden en brood in blokjes snijden. Boter verhitten, vlees ca. 5 minuten bakken, uit pan nemen en bestrooien met zout en peper. Ui in bakvet op matig vuur ca. 2 minuten bakken. Brood, bier, mosterd, azijn, tijm, laurier en suiker toevoegen en aan de kook brengen. Vlees in saus leggen en in 2 1/2 à 3 uur zachtjes gaarstoven. Lekker met kool- of peenstamppot.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 uien
600 g schouderkarbonades
1 sneetje volkorenbrood
50 g boter of margarine
0 zout
0 (versgemalen) peper
1 flesje Westmalle Trappist dubbel
1 eetlepel grove mosterd
1 eetlepel rode wijnazijn
2 takjes tijm
2 laurierblaadjes
2 eetlepels bruine basterdsuiker