bewaar
Vlaamse stoofkarbonades
Vlaamse stoofkarbonades
bewaar

Vlaamse stoofkarbonades

15 min. bereiden
3 uur wachten
58waarderingen

Ingrediënten

2

uien

600 g

schouderkarbonades

1 sneetje

volkorenbrood

50 g

boter of margarine

zout

(versgemalen) peper

1 flesje

Westmalle Trappist dubbel

1 eetlepel

grove mosterd

1 eetlepel

rode wijnazijn

2 takjes

tijm

2

laurierblaadjes

2 eetlepels

bruine basterdsuiker

Aan de slag

Uien pellen en snipperen. Vlees in niet te kleine blokjes snijden. Korstjes van brood snijden en brood in blokjes snijden. Boter verhitten, vlees ca. 5 minuten bakken, uit pan nemen en bestrooien met zout en peper. Ui in bakvet op matig vuur ca. 2 minuten bakken. Brood, bier, mosterd, azijn, tijm, laurier en suiker toevoegen en aan de kook brengen. Vlees in saus leggen en in 2 1/2 à 3 uur zachtjes gaarstoven. Lekker met kool- of peenstamppot.