bewaar
Vlaamse stoofkarbonades
Vlaamse stoofkarbonades
bewaar

Vlaamse stoofkarbonades

15 min. bereiden
3 uur wachten
60waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

600 g

schouderkarbonades

1 sneetje

volkorenbrood

50 g

boter of margarine

zout

(versgemalen) peper

1 flesje

Westmalle Trappist dubbel

1 eetlepel

grove mosterd

1 eetlepel

rode wijnazijn

2 takjes

tijm

2

laurierblaadjes

2 eetlepels

bruine basterdsuiker

Aan de slag

Uien pellen en snipperen. Vlees in niet te kleine blokjes snijden. Korstjes van brood snijden en brood in blokjes snijden. Boter verhitten, vlees ca. 5 minuten bakken, uit pan nemen en bestrooien met zout en peper. Ui in bakvet op matig vuur ca. 2 minuten bakken. Brood, bier, mosterd, azijn, tijm, laurier en suiker toevoegen en aan de kook brengen. Vlees in saus leggen en in 2 1/2 à 3 uur zachtjes gaarstoven. Lekker met kool- of peenstamppot.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vlaamse stoofkarbonades

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig