bewaar
Groentecurry met aardappelsamosa's
Groentecurry met aardappelsamosa's
bewaar

Groentecurry met aardappelsamosa's

1 uur 25 min. bereiden
66waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1

ui

3 teentjes

knoflook

4 eetlepels

olie

1½ eetlepel

sambal

1½ eetlepel

suiker

2½ eetlepel

kerriepoeder

½ eetlepel

komijn

1 zak

voorgekookte aardappeldobbeltjes

3½ eetlepel

kruidenbouillonpoeder

1 kleine

bloemkool

2

preien

1

winterpeen

1

courgette

½ kleine

witte kool

6 plakjes

bladerdeeg

1

ei

1

citroen

1 doosje

cèreamed coconut

1 zakje

verse koriander

Dit heb je nodig

  • wok

  • bakpapier

Aan de slag

1

Ui en knoflook pellen en snipperen. In wok of koekenpan helft van olie verhitten. Helft van ui en knoflook fruiten met 1/2 eetlepel sambal, 1/2 eetlepel suiker, 1 eetlepel kerrie en komijn. Aardappelblokjes, 1 1/2 eetlepel bouillonpoeder en 2 dl water toevoegen en vocht aan de kook brengen. Vuur laag draaien en aardappels ca. 10 minuten zachtjes laten sudderen, tot ze gaar zijn en het water vrijwel verdampt is. Af en toe omscheppen. Pan van vuur nemen en aardappels (iets) laten afkoelen.

2

Intussen groenten schoonmaken. Bloemkool in kleine roosjes verdelen. Prei schuin in ringen van ca. 1 1/2 cm breed snijden. Wortel en courgette in lengte halveren en schuin in plakken snijden. Kool grof snijden.

3

Oven voorverwarmen op 220 °C. Bladerdeeg laten ontdooien. Plakjes diagonaal halveren. Bakplaat bekleden met bakpapier. Aardappelmengsel over helft van deegdriehoekjes verdelen, afdekken met resterende driehoekjes. Randen met water bestrijken en stevig dichtdrukken. Ei loskloppen. Deegdriehoekjes op bakplaat leggen, bovenkant met ei bestrijken en in midden van oven in ca. 10 minuten lichtbruin en gaar bakken.

4

Intussen in wok of hapjespan rest van olie verhitten. Rest van ui en knoflook ca. 2 minuten zachtjes bakken met rest van sambal, suiker en kerrie. Rest van bouillonpoeder en ca. 3 dl water toevoegen. Kool en wortel erdoor scheppen en met deksel op pan ca. 5 minuten laten stoven. Bloemkool, prei en courgette toevoegen en geheel nog ca. 5 minuten laten stoven.

5

Intussen citroen uitpersen. Kokoscrème en citroensap door groenten mengen en blijven omscheppen tot kokoscrème goed is opgelost. Pan van vuur nemen, koriander erboven fijn knippen en door curry roeren. Groentecurry serveren met warme aardappelsamosa's. Lekker met basmatirijst en komkommersalade met een munt-yoghurtdressing.