Spinazie-omelet
Kickstart je dag met een stevig ontbijt. Deze omelet zit tjokvol spinazie. Popeye zou er jaloers op zijn!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 75 g gerookt ontbijtspek
- 150 g verse bladspinazie
- 6 scharreleieren
- 3 tenen knoflook
- 2 takjes verse oregano
- 125 ml crème fraîche
- 2 el traditionele olijfolie
Advertentie
Bereiden
- Snijd het spek in plakjes. Bak de plakjes in een koekenpan zonder olie of boter krokant. Neem het spek uit de pan en verkruimel het. Was de spinazie en laat uitlekken. Hak de spinazie grof. Klop de eieren los met peper en zout. Voeg de spinazie toe en pers de knoflook erboven. Haal de blaadjes van de takjes oregano. Meng de spekkruimels met de oreganoblaadjes en crème fraîche door de eieren.
- Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag en schenk het eimengsel erin. Bak tot de bovenkant van de omelet droog is. Laat de omelet op de deksel glijden en laat hem met de onderkant naar boven terug in de pan glijden.
combinatietip:
Lekker met een tomatensalade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 340 kcal
- eiwit 14 g
- koolhydraten 3 g
-
vet 30 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 500 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Spinazie-omelet
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spinazie-omelet
- 75 g gerookt ontbijtspek
Snijd het spek in plakjes. Bak de plakjes in een koekenpan zonder olie of boter krokant. Neem het spek uit de pan en verkruimel het.
- 150 g verse bladspinazie
- 6 scharreleieren
- 3 tenen knoflook
Was de spinazie en laat uitlekken. Hak de spinazie grof. Klop de eieren los met peper en zout. Voeg de spinazie toe en pers de knoflook erboven.
- 2 takjes verse oregano
- 125 ml crème fraîche
Haal de blaadjes van de takjes oregano. Meng de spekkruimels met de oreganoblaadjes en crème fraîche door de eieren.
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag en schenk het eimengsel erin. Bak tot de bovenkant van de omelet droog is.
Laat de omelet op de deksel glijden en laat hem met de onderkant naar boven terug in de pan glijden.
combinatietip:
Lekker met een tomatensalade.