Runderrollade
De zelfgemaakte kruidenolie en gepofte knoflook máken deze rollade.
Ingrediënten
6 personen
1
knoflook
6 el
traditionele olijfolie
1 kg
runderrollade
1
tijm rozemarijn en oregano kruidenmix
150 g
gerookt ontbijtspek
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)
keukenmachine
keukentouw
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bovenkant van de knoflookbol, zodat de tenen zichtbaar zijn. Zet de knoflook in de schaal en bestrijk met olie. Pof 20 min. Laat de knoflook afkoelen en duw de tenen knoflook eruit. Laat ondertussen de rollade op kamertemperatuur komen.
Zet de oven op 140 °C. Verwijder het elastiek van de rollade en duw het vlees open. Bestrooi met peper en zout. Maal de blaadjes van de kruiden 1 min. in de keukenmachine met de olie.
Bestrijk de binnenkant van het vlees met 2/3 van de kruidenolie. Verdeel de knoflook erover. Bind de rollade op met het touw en leg in de ovenschaal. Duw het vlees dicht, bestrijk met de resterende kruidenolie en omwikkel met spek. Bak in 75 min. rosé in de oven.
Laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
Rollade braden
Instructievideo - 04:52 min.
Runderrollade
De zelfgemaakte kruidenolie en gepofte knoflook máken deze rollade.

hoofdgerecht
null personen
380 kcal
35 min. bereiden
10 min. wachten
95 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bovenkant van de knoflookbol, zodat de tenen zichtbaar zijn. Zet de knoflook in de schaal en bestrijk met olie. Pof 20 min. Laat de knoflook afkoelen en duw de tenen knoflook eruit. Laat ondertussen de rollade op kamertemperatuur komen.
Zet de oven op 140 °C. Verwijder het elastiek van de rollade en duw het vlees open. Bestrooi met peper en zout. Maal de blaadjes van de kruiden 1 min. in de keukenmachine met de olie.
Bestrijk de binnenkant van het vlees met 2/3 van de kruidenolie. Verdeel de knoflook erover. Bind de rollade op met het touw en leg in de ovenschaal. Duw het vlees dicht, bestrijk met de resterende kruidenolie en omwikkel met spek. Bak in 75 min. rosé in de oven.
Laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
bereidingstip:U kunt de rollade 1 dag van tevoren bereiden. Bak hem nog niet. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak 75 min. in de oven op 140 °C.
bereidingstip:*Tijdelijk in assortiment in december.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)1 knoflook
6 el traditionele olijfolie
1 kg runderrollade
1 tijm rozemarijn en oregano kruidenmix
150 g gerookt ontbijtspek
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)
keukenmachine
keukentouw