Witte bonen met salie en tomaat

italiaans
hoofdgerecht
4 personen
3
8
Advertentie
Ingrediënten
- 250 g gedroogde witte bonen
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 verse worsten (a ca. 100 g)
- 2 blaadjes verse salie (of 1/4 eetlepel gedroogde salie)
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- zout
- zwarte peper
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Bonen 12 uur in koud water weken. Bonen afspoelen en met zoveel water dat ze net onderstaan aan de kook brengen. Bonen in ca. 1 uur gaar koken en afgieten.
- Knoflook pellen en fijnsnipperen. In pan 3 eetlepels olie verhitten en worstjes in ca. 15 à 20 minuten gaar bakken. Intussen in andere pan rest van olie verhitten en knoflook en salie ca. 1 minuut fruiten. Bonen en tomatenblokjes toevoegen en 15 minuten zachtjes laten pruttelen. Op smaak brengen met zout en peper. Bonen met worstjes serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 540 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 31 g
- vet 33 g
Ook te zien in
Kookboek: Italië