bewaar
Witte bonen met salie en tomaat
Witte bonen met salie en tomaat
bewaar

Witte bonen met salie en tomaat

1 uur 25 min. bereiden
12 uur wachten
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

gedroogde witte bonen

2 teentjes

knoflook

4 eetlepels

olijfolie

4 verse

worsten

2 blaadjes

verse salie

1 blik

tomatenblokjes

zout

zwarte peper

Aan de slag

1

Bonen 12 uur in koud water weken. Bonen afspoelen en met zoveel water dat ze net onderstaan aan de kook brengen. Bonen in ca. 1 uur gaar koken en afgieten.

2

Knoflook pellen en fijnsnipperen. In pan 3 eetlepels olie verhitten en worstjes in ca. 15 à 20 minuten gaar bakken. Intussen in andere pan rest van olie verhitten en knoflook en salie ca. 1 minuut fruiten. Bonen en tomatenblokjes toevoegen en 15 minuten zachtjes laten pruttelen. Op smaak brengen met zout en peper. Bonen met worstjes serveren.