bewaar
Kalkoengehaktballetjes met kerriejus
Kalkoengehaktballetjes met kerriejus
bewaar

Kalkoengehaktballetjes met kerriejus

25 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 takjes

peterselie

50 g

rauwe ham

4

gemberbolletjes

500 g

kalkoengehakt

zout en peper

2 eetlepels

boter

½ eetlepel

kerriepoeder

1 eetlepel

room culinair

Aan de slag

Peterselie fijn knippen. Ham in reepjes snijden. Gember fijnsnijden. Peterselie, ham en gember door kalkoengehakt mengen. Met zout en peper op smaak brengen. Van gehakt ca. 20 kleine balletjes vormen. In koekenpan boter verhitten en balletjes in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar bakken. Balletjes uit pan scheppen en warmhouden. Kerriepoeder, koksroom en 1 dl water door bakvet roeren. Geheel aan de kook brengen en aanbaksels goed losroeren. Serveren met gebakken aardappels en broccoli.

algemeenIn plaats van kalkoengehakt kunt u ook kipgehakt gebruiken.