bewaar
In kokosmelk gestoofde Indonesische runderlappen
In kokosmelk gestoofde Indonesische runderlappen
bewaar

In kokosmelk gestoofde Indonesische runderlappen

1 uur 15 min. bereiden
40 min. wachten
151waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 stengel

sereh

1

ui

2 teentjes

knoflook

1

rode peper

1½ tl

gemberpoeder

4 el

ketjap manis

4

sucadelappen

4 el

olie

1 tl

gemalen komijn

4 dl

kokosmelk

½ zakje

verse koriander

1 el

maizena

zout en peper

3 el

seroendeng

Dit heb je nodig

  • snelkookpan

Aan de slag

1

Van sereh buitenste blad verwijderen, stengel halveren. Ui en knoflook pellen en snipperen. Peper schoonmaken en in reepjes snijden. In schaal sereh, ui, knoflook, gemberpoeder en peperreepjes mengen met ketjap. Sucadelappen ca. 1 uur laten marineren.

2

Vlees uit marinade nemen. In snelkookpan olie verhitten en vlees dichtschroeien. Marinade, komijn en kokosmelk toevoegen en aan de kook brengen. Pan sluiten. Vlees in ca. 25 minuten gaar laten worden bij druk 2. Koriander grof hakken. Volgens gebruiksaanwijzing druk van pan nemen. Sereh uit stoofvocht verwijderen. Maizena met 2 el water gladroeren, stoofvocht hiermee binden. Zout en peper naar smaak toevoegen. Stoofschotel overdoen in serveerschaal en bestrooien met seroendeng en koriander. Serveren met rijst en roergebakken spitskool.