bewaar
Slakken met kruidenboter
Slakken met kruidenboter
bewaar

Slakken met kruidenboter

20 min. bereiden
39waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1

sjalotje

2 teentjes

knoflook

50 g

zachte roomboter

4 takjes

peterselie

zout en peper

1 blik

slakken

Dit heb je nodig

  • slakkenschelpen

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Sjalotje en knoflook pellen en fijnsnippperen. In kom boter, sjalotje en knoflook door elkaar scheppen. Peterselie erboven fijn knippen en erdoor mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Slakken laten uitlekken. Slakken in schelpen stoppen en opening royaal bestrijken met kruidenboter. Slakken met opening naar boven op slakkenschaaltje leggen en midden in oven 4 à 5 minuten warm laten worden. Direct serveren met knapperig stokbrood.