Auberginerolletjes met geitenkaas

Advertentie
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 5 el olijfolie
- 1 sjalotje
- 2 takjes munt
- 2 takjes peterselie
- 250 g verse geitenkaas (bijv. Bettince Blanc)
- zout en peper
Keukenspullen
- cocktailprikkers
- grillpan
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Grillpan verwarmen tot gloeiend heet. Aubergines wassen, in lengte aan beide kanten dun 'kapje' eraf snijden. Rest in lengte elk in 6 dunne plakken snijden. Aubergineplakken bestrijken met olie en in grillpan in ca. 3 min. mooi bruin en gaar roosteren, halverwege keren. Sjalotje pellen en fijnhakken. Munt en peterselie heel fijn hakken. In kom sjalot, munt, peterselie en geitenkaas (op kamertemperatuur) door elkaar mengen en op smaak brengen met zout en peper. Geitenkaasmengsel over aubergineplakken uitstrijken. Aubergineplakken oprollen en met cocktailprikker vaststeken.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 90 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 2 g
- vet 8 g