Ingrediënten
4 personen
1
sjalotje
2 teentjes
knoflook
2 eetlepels
boter
2 eetlepels
olijfolie
½ theelepel
oregano
zout
enkele druppels
tabasco
24
slakken
Dit heb je nodig
slakkenschaaltjes of ovenschaaltjes ca. 10 cm
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Sjalotje en knoflook pellen en fijn snipperen. In steelpan boter en olie verhitten. Sjalot, knoflook en oregano erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en tabasco. Slakken laten uitlekken en over ovenschaaltjes verdelen. Botermengsel erover scheppen. In midden van oven slakken ca. 5 minuten bakken. Serveren met stokbrood.
Slakken met oregano

voorgerecht
4 personen
135 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Sjalotje en knoflook pellen en fijn snipperen. In steelpan boter en olie verhitten. Sjalot, knoflook en oregano erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en tabasco. Slakken laten uitlekken en over ovenschaaltjes verdelen. Botermengsel erover scheppen. In midden van oven slakken ca. 5 minuten bakken. Serveren met stokbrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 sjalotje
2 teentjes knoflook
2 eetlepels boter
2 eetlepels olijfolie
½ theelepel oregano
0 zout
0 enkele druppels tabasco
24 slakken
Dit heb je nodig
slakkenschaaltjes of ovenschaaltjes ca. 10 cm