bewaar
Sperziebonen met citroen en pecorino
Sperziebonen met citroen en pecorino
bewaar

Sperziebonen met citroen en pecorino

25 min. bereiden
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

sjalotje

1 teen

knoflook

500 g

sperziebonen

zout

2 eetlepels

citroensap

5 eetlepels

olijfolie

peper

1 takje

oregano

50 g

pecorino

Aan de slag

Sjalotje en knoflook pellen en fijn snipperen. Sperziebonen schoonmaken en wassen. In pan water met snufje zout aan de kook brengen. Sperziebonen in ca. 8 minuten beetgaar koken. Intussen sjalotje, knoflook, citroensap en olijfolie tot een sausje kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Sausje over sperziebonen sprenkelen, iets laten afkoelen. Oreganoblaadjes van takje afrissen en over boontjes verdelen. Pecorino over bonen raspen of schaven.