bewaar
Aardappelsalade met ham en bleekselderij
Aardappelsalade met ham en bleekselderij
bewaar

Aardappelsalade met ham en bleekselderij

40 min. bereiden
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 stengels

bleekselderij

750 g

vastkokende aardappels

zout

2 eetlepels

ciderazijn

versgemalen peper

1 dikke plak

achterham

1 bekertje

slagroom

1 eetlepel

citroensap

2 eetlepels

crème fraîche

2 theelepels

Franse mosterd

ijsblokjes

Dit heb je nodig

  • schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes

Aan de slag

1

Bleekselderij wassen en in heel dunne boogjes snijden. Selderijblad bewaren. Boogjes in kom met ijskoud water en ijsblokjes leggen. Aardappels schoonboenen en in bodempje water met zout in 15 à 20 minuten gaar koken. Aardappels afgieten, iets laten afkoelen en pellen. Aardappels in dikke plakjes snijden en in kom doen. Azijn erover gieten en bestrooien met zout en peper. Ham in reepjes snijden.

2

Selderij laten uitlekken en goed drogen in theedoek. Met mixer slagroom half stijf kloppen. Al kloppend citroensap erbij druppelen. Crème fraîche en mosterd erdoor kloppen. Bleekselderij, ham en geklopte slagroom voorzichtig door aardappels scheppen. Salade op smaak brengen met zout en peper. Over vier borden verdelen. Garneren met selderijblad.