bewaar
Peperbruschetta met serranoham en mosterd-appelmoes
Peperbruschetta met serranoham en mosterd-appelmoes
bewaar

Peperbruschetta met serranoham en mosterd-appelmoes

35 min. bereiden
43waarderingen

Ingrediënten

2

friszure appels

1 dl

appelsap

1 eetlepel

suiker

1½ eetlepel

Zaanse mosterd

versgemalen zwarte peper

zout

1

Fougasse de Champaign

2 eetlepels

citroensap

1 dl

olijfolie

75 g

veldsla

200 g

Serranoham

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Appels schillen, klokhuis verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden. In steelpan appelblokjes met appelsap en suiker aan de kook brengen. Vuur laag draaien, ca. 10 minuten laten sudderen tot appel zacht is. Mosterd erdoor roeren en geheel nog ca. 5 minuten laten inkoken. Pureren en mosterd-appelmoes laten afkoelen. Op smaak brengen met zout en peper.

2

Ovengrill voorverwarmen. Van brood 8 dikke sneden snijden. In kom dressing kloppen van citroensap, 3 eetlepels olie en zout en peper naar smaak. Veldsla door dressing scheppen. Rest van olie en 1 eetlepel grof gemalen peper door elkaar roeren. Brood op bakplaat onder grill schuiven en in ca. 2 minuten goudbruin en krokant roosteren (= bruschette). Bruschette halveren, op serveerschaal leggen en besprenkelen met peperolie. Beleggen met ham en schep mosterd-appelmoes, garneren met toefjes veldsla.