Ge­pe­per­de zee­wolf met ro­ze­ma­rijn­bo­ter

(27) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 27

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • plasticfolie
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Naaldjes van takjes rozemarijn rissen en heel fijn hakken. In kom rozemarijn door 100 g boter roeren. Rozemarijnboter op stuk plasticfolie scheppen en er dikke rol van vormen. Folie strak om boterrol wikkelen, tot gebruik in koelkast bewaren. Peperkorrels in vijzel of met onderkant van zware pan pletten en op plat bord strooien. Zeewolffilets inwrijven met zout en stevig in peper drukken.
  2. In koekenpan olie verhitten. Vis aan beide kanten in ca. 4 minuten lichtbruin en gaar bakken. Vis op warm bord leggen en onder aluminiumfolie warm houden. Sherry bij bakvet schenken en hiermee aanbaksels losmaken. Met garde rest van boter erdoor kloppen. Rozemarijnboter uit folie nemen en er 4 dikke of 8 dunne plakken van snijden. Vis over vier borden verdelen, saus erover lepelen. Op elke zeewolffilet plakje(s) rozemarijnboter leggen. Lekker met doperwtjes en gebakken aardappelen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 34 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.