Roergebakken shii-takes met paksoi

Advertentie
Ingrediënten
- 1 zak Chinese eiermie (250 g)
- 3 bakjes shii-takes (a 100 g)
- 1 struik paksoi (ca. 500 g)
- 1 zak bosuitjes (3 stuks)
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 1 theelepel honing
- 3 eetlepels sojasaus (zout)
- 4 eetlepels geroosterde sesamzaadjes (zakje a 250 g)
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Shii-takes schoonvegen en halveren. Paksoi in repen snijden en wassen. Bosuitjes schoonmaken en in stukjes snijden. In wok olie verhitten. Shii-takes ca. 2 minuten roerbakken. Paksoi toevoegen en ca. 3 minuten meebakken. Honing en sojasaus erbij schenken en nog 1 minuut verwarmen. Bestrooien met bosuitjes en sesamzaad. Serveren met mie. Lekker met empeng of cassave kroepoek.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 390 kcal
- eiwit 13 g
- koolhydraten 49 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 0 g