bewaar
Ossenhaas uit de wok
Ossenhaas uit de wok
bewaar

Ossenhaas uit de wok

25 min. bereiden
193waarderingen

Ingrediënten

2 personen

250 g

ossenhaas

1 kleine

ui

50 g

peultjes

½ bakje

shii-takes

½

rode paprika

1 struikje

Shanghai paksoi

2 teentjes

knoflook

4 eetlepels

olie

3 eetlepels

oestersaus

(versgemalen) zwarte peper

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

1

Ossenhaas in flinterdunne plakjes snijden. Ui pellen en in lengte in smalle partjes snijden. Peultjes schoonmaken. Shii-takes schoonvegen en in plakjes snijden. Paprika in lange, smalle repen snijden. Paksoi wassen, droogslaan en in grove stukken snijden. Knoflook pellen.

2

Wok goed verhitten, 2 eetlepels olie over panbodem laten uitvloeien. Ossenhaas ca. 30 seconden al omscheppend rondom dichtschroeien. Vlees op bord scheppen. In wok rest van olie verhitten. Groenten ca. 3 minuten roerbakken. Knoflook boven wok uitpersen en ossenhaas door groenten scheppen. Oestersaus in wok schenken en geheel nog ca. 1 minuut door en door verwarmen. Op smaak brengen met zwarte peper. Serveren met witte rijst of nasi.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.