Risotto met pompoen en geitenkaas
Van risotto maak je een echt herfstgerecht met pompoen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g verse pompoen
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 20 g verse Italiaanse kruiden
- 3 el pijnboompitten
- 3 el olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
- 300 g risottorijst
- 100 ml sherry medium dry
- 1 kruidenbouillontablet
- 400 ml kraanwater
- 150 g zachte geitenkaas
- 1 el ongezouten roomboter
- 50 g Parmigiano Reggiano
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
- Maak de pompoen schoon, schil en snijd hem in blokjes. Snipper de ui en knoflook. Ris de tijm van het takje. Hak de rest van de kruiden fijn (rozemarijn wordt niet gebruikt). Rooster in een droge wok de pijnboompitten. Laat op bord afkoelen. Verhit in een wok de olie en roerbak de pompoen ca. 3 min. Schep op een bord.
- Schep de rest van de olie toe aan het bakvet en fruit zachtjes de ui en knoflook ca. 2 min. Schep de rijst erdoor en blijf roeren totdat de korrels glazig zijn. Roer de sherry en driekwart van de kruiden erdoor. Verkruimel de bouillontablet boven de rijst en voor het water toe als alle sherry is opgenomen. Laat de rijst in ca. 15 min. op zacht vuur gaar worden.
- Schep de pompoen erdoor en laat ca. 5 min. meewarmen. Verkruimel de geitenkaas. Schep de boter, Parmezaanse kaas, helft van de geitenkaas en pijnboompitten door de risotto. Neem de wok van het vuur en laat nog ca. 5 min. afgedekt nagaren. Schep de risotto op borden en verdeel de rest van de geitenkaas, pijnboompitten en kruiden erover.

Risotto maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 645 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 65 g
-
vet 31 g
waarvan verzadigd 13 g - natrium 710 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Risotto met pompoen en geitenkaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Risotto met pompoen en geitenkaas
- 300 g verse pompoen
- 20 g verse Italiaanse kruiden
Ris de tijm van het takje. Hak de rest van de kruiden fijn (rozemarijn wordt niet gebruikt).
- 3 el pijnboompitten
- 2 el olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
- 1 el olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
- 300 g risottorijst
Schep de rijst erdoor en blijf roeren totdat de korrels glazig zijn.
- 100 ml sherry medium dry
Roer de sherry en driekwart van de kruiden erdoor.
- 1 kruidenbouillontablet
- 400 ml kraanwater
Verkruimel de bouillontablet boven de rijst en voor het water toe als alle sherry is opgenomen.
Laat de rijst in ca. 15 min. op zacht vuur gaar worden.
Schep de pompoen erdoor en laat ca. 5 min. meewarmen.
- 150 g zachte geitenkaas
Verkruimel de geitenkaas.
- 1 el ongezouten roomboter
- 50 g Parmigiano Reggiano
Schep de boter, Parmezaanse kaas, helft van de geitenkaas en pijnboompitten door de risotto.
Neem de wok van het vuur en laat nog ca. 5 min. afgedekt nagaren.
Schep de risotto op borden en verdeel de rest van de geitenkaas, pijnboompitten en kruiden erover.