bewaar
Zalmfilet met geitenkaas uit de oven
Zalmfilet met geitenkaas uit de oven
bewaar

Zalmfilet met geitenkaas uit de oven

Zalm en geitenkaas gaan verrassend goed samen in dit ovengerecht met Italiaanse kruiden.

10 min. bereiden
15 min. oventijd
547waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

citroen

2 el

olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper

2 el

gedroogde Italiaanse kruiden

500 g

verse zalmfilet

120 g

zachte geitenkaas

Dit heb je nodig

  • bakblik

Zalm en geitenkaas gaan verrassend goed samen in dit ovengerecht met Italiaanse kruiden.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 °C. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de olie, citroenrasp, Italiaanse kruiden in een kom en breng op smaak met peper. Snijd de zalmfilet in gelijke stukken, wrijf in met peper, zout en citroensap.

2

Leg de stukken zalm naast elkaar in het bakblik. Snijd de geitenkaas in dunne plakjes en leg deze dakpansgewijs op de zalm. Sprenkel het kruidenmengsel erover. Bak de zalm in het midden van de oven in 10-15 min. gaar, tot de geitenkaas begint te kleuren.

tip

combinatietipLekker met in de schil gefrituurde aardappelpartjes.

combinatietipBroccolisalade: kook kleine roosjes broccoli in 3-4 min. beetgaar. Spoel ze in een zeef af met koud water en laat ze goed uitlekken. Meng de broccoliroosjes met wat citroensap en olijfolie en schep ze om met in stukjes gesneden zwarte olijven en gedroogde tomaat.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.