bewaar
Kruidige zalmfilet uit de oven
Kruidige zalmfilet uit de oven
bewaar

Kruidige zalmfilet uit de oven

Lekker én mooi, dit korstje van venkel, paprikapoeder, peterselie en dille.

20 min. bereiden
20 min. oventijd
15 min. wachten
356waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

verse zalmfilet

1 el

traditionele olijfolie

1 mespunt

venkelzaad

1 mespunt

paprikapoeder

2 takjes

verse platte peterselie

2 takjes

diepvries dille

1

citroen

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

Lekker én mooi, dit korstje van venkel, paprikapoeder, peterselie en dille.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de zalm in de ovenschaal en druppel er olijfolie overheen. Strooi er peper, zout, venkelzaad en paprikapoeder over. Snijd de peterselie en dille fijn (houd 1 takje peterselie achter) en strooi de fijngesneden kruiden over de zalm. Wentel de zalm in alle smaakmakers tot de zalm aan alle kanten bedekt is.

2

Halveer de citroen. Leg de citroenhelften in de ovenschaal. Laat het geheel 15 min. marineren. Bak de zalm ca. 20 min. in de oven, of tot de zalm net gaar is. Knijp de citroenhelften voorzichtig uit boven de zalm. Doe de zalm over op een mooie serveerschaal.

combinatietipLekker met aardappeltjes en een groene salade.