Kruidige zalmfilet uit de oven
Lekker én mooi, dit korstje van venkel, paprikapoeder, peterselie en dille.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g verse zalmfilets
- 1 el traditionele olijfolie
- 1 mespunt venkelzaad
- 1 mespunt paprikapoeder
- 2 takjes verse platte peterselie
- 2 takjes diepvries dille
- 1 citroen
Keukenspullen
- ovenschaal
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de zalm in de ovenschaal en druppel er olijfolie overheen. Strooi er peper, zout, venkelzaad en paprikapoeder over. Snijd de peterselie en dille fijn (houd 1 takje peterselie achter) en strooi de fijngesneden kruiden over de zalm. Wentel de zalm in alle smaakmakers tot de zalm aan alle kanten bedekt is.
- Halveer de citroen. Leg de citroenhelften in de ovenschaal. Laat het geheel 15 min. marineren. Bak de zalm ca. 20 min. in de oven, of tot de zalm net gaar is. Knijp de citroenhelften voorzichtig uit boven de zalm. Doe de zalm over op een mooie serveerschaal.
combinatietip:
Lekker met aardappeltjes en een groene salade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 280 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 2 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 55 mg
Ook te zien in
Kruidige zalmfilet uit de oven
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kruidige zalmfilet uit de oven
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- 500 g verse zalmfilets
- 1 el traditionele olijfolie
Leg de zalm in de ovenschaal en druppel er olijfolie overheen.
- 1 mespunt venkelzaad
- 1 mespunt paprikapoeder
Strooi er peper, zout, venkelzaad en paprikapoeder over.
- 2 takjes verse platte peterselie
- 2 takjes diepvries dille
Snijd de peterselie en dille fijn (houd 1 takje peterselie achter) en strooi de fijngesneden kruiden over de zalm.
Wentel de zalm in alle smaakmakers tot de zalm aan alle kanten bedekt is.
- 1 citroen
Halveer de citroen. Leg de citroenhelften in de ovenschaal. Laat het geheel 15 min. marineren.
Bak de zalm ca. 20 min. in de oven, of tot de zalm net gaar is.
Knijp de citroenhelften voorzichtig uit boven de zalm. Doe de zalm over op een mooie serveerschaal.
combinatietip:
Lekker met aardappeltjes en een groene salade.