bewaar
Linke soep
Linke soep
bewaar

Linke soep

Zelfgemaakte tomatensoep met flink wat pit door de cayennepeper, komijn en koriander.

55 min. bereiden
redelijk pittig
127waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

tomaten

1

rode paprika

1 teen

knoflook

1

ui

1 el

traditionele olijfolie

½ tl

gemalen komijn

½ tl

Ketoembar gemalen koriander

250 g

rundergehakt

1 mespunt

cayennepeper

5

groentebouillontabletten

400 g

tomatenblokjes

150 g

dessertrijst

1 mespunt

sambal oelek

10 g

verse bieslook

Zelfgemaakte tomatensoep met flink wat pit door de cayennepeper, komijn en koriander.

Aan de slag

1

Kruis de tomaten in, dompel onder in kokend water en ontvel. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.

2

Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Snipper de knoflook en ui. Verhit in een pan olie, fruit de ui en knoflook ca. 2 min. met komijn en koriander. Laat het mengsel op een bord afkoelen. Breng intussen het gehakt op smaak met peper, zout en cayennepeper. Draai kleine balletjes van gehakt.

3

Breng in een soeppan 2 liter water aan de kook. Verkruimel de bouillontabletten erboven. Laat de gehaktballetjes in de bouillon glijden. Draai het vuur lager, zodat de bouillon net in beroering blijft. Voeg na 5 min. de tomatenblokjes, verse tomaat, paprika en uimengsel toe.

4

Roer de rijst erdoor en laat in ca. 10 min. zacht worden. Breng de soep op smaak met zout en sambal en knip tenslotte de bieslook erboven fijn.

tip

bereidingstipGebruik gedroogde kruiden zoals laurier, tijm, oregano en rozemarijn in gerechten die lang op het vuur of in de oven staan met mate bij het verhogen van de hoeveelheden. Ze zijn sterk van smaak. Je kunt in een later stadium altijd naar smaak nog een beetje extra toevoegen.

combinatietipLekker met warm stokbrood en kruidenboter.