Smelt 25 g gesmolten boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Roer er 1 tl kaneel door en voeg de appel in blokjes gesneden toe. Bak 5 min. Voeg de basterdsuiker en eventueel zout toe. Roer door en stoof 10 min. op middelhoog vuur tot de suiker een stroop is geworden. Roer regelmatig. Haal van het vuur en laat minimaal 10 min. afkoelen.
Snijd ondertussen de tortilla's elk in 8 punten. Meng de fijne kristalsuiker met de rest van de kaneel.
Spray de tortillapuntjes in met de oliespray en verdeel in een laag over het mandje van de airfryer. Bak 5 min. op 180 °C, airfryerstand. Keer halverwege om.
Smelt ondertussen de rest van de boter. Doe de krokante tortillachips in een mengkom, besprenkel met de gesmolten boter en schep goed om. Bestrooi met de kaneelsuiker en schep om tot de chips rondom bedekt zijn.
Doe de kaneel-tortilla's in schaaltjes en verdeel de appels, het slagroomijs en de slagroom erover. Schep wat van het vocht van de appels erover.
Apple pie nacho's
Perfecte herfstavond? Dekentje + filmpje + apple pie nacho’s.
1 min. bereiden
9 ingrediënten
- bereidingstipGeen airfryer? Bak ze dan in 5-10 min. af op 180 °C. Vergeet niet halverwege om te scheppen!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Apple pie nacho's
Perfecte herfstavond? Dekentje + filmpje + apple pie nacho’s.

nagerecht
2 personen
1 min. bereiden
Aan de slag
Smelt 25 g gesmolten boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Roer er 1 tl kaneel door en voeg de appel in blokjes gesneden toe. Bak 5 min. Voeg de basterdsuiker en eventueel zout toe. Roer door en stoof 10 min. op middelhoog vuur tot de suiker een stroop is geworden. Roer regelmatig. Haal van het vuur en laat minimaal 10 min. afkoelen.
Snijd ondertussen de tortilla's elk in 8 punten. Meng de fijne kristalsuiker met de rest van de kaneel.
Spray de tortillapuntjes in met de oliespray en verdeel in een laag over het mandje van de airfryer. Bak 5 min. op 180 °C, airfryerstand. Keer halverwege om.
Smelt ondertussen de rest van de boter. Doe de krokante tortillachips in een mengkom, besprenkel met de gesmolten boter en schep goed om. Bestrooi met de kaneelsuiker en schep om tot de chips rondom bedekt zijn.
Doe de kaneel-tortilla's in schaaltjes en verdeel de appels, het slagroomijs en de slagroom erover. Schep wat van het vocht van de appels erover.
bereidingstip:Geen airfryer? Bak ze dan in 5-10 min. af op 180 °C. Vergeet niet halverwege om te scheppen!
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
45 g ongezouten roomboter
2 tl gemalen kaneel
3 appels
50 g donkere basterdsuiker
4 mini tortilla's
15 g kristalsuiker
15 ml airfryer & ovenolie spray
2 bollen slagroomijs
20 g slagroom uit spuitbus
Dit heb je nodig
airfryer



