Apple pie nacho's

Perfecte herfstavond? Dekentje + filmpje + apple pie nacho’s.

1 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Smelt 25 g gesmolten boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Roer er 1 tl kaneel door en voeg de appel in blokjes gesneden toe. Bak 5 min. Voeg de basterdsuiker en eventueel zout toe. Roer door en stoof 10 min. op middelhoog vuur tot de suiker een stroop is geworden. Roer regelmatig. Haal van het vuur en laat minimaal 10 min. afkoelen.

  2. Snijd ondertussen de tortilla's elk in 8 punten. Meng de fijne kristalsuiker met de rest van de kaneel.

  3. Spray de tortillapuntjes in met de oliespray en verdeel in een laag over het mandje van de airfryer. Bak 5 min. op 180 °C, airfryerstand. Keer halverwege om.

  4. Smelt ondertussen de rest van de boter. Doe de krokante tortillachips in een mengkom, besprenkel met de gesmolten boter en schep goed om. Bestrooi met de kaneelsuiker en schep om tot de chips rondom bedekt zijn.

  5. Doe de kaneel-tortilla's in schaaltjes en verdeel de appels, het slagroomijs en de slagroom erover. Schep wat van het vocht van de appels erover.

  • bereidingstipGeen airfryer? Bak ze dan in 5-10 min. af op 180 °C. Vergeet niet halverwege om te scheppen!
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Apple pie nacho's

Perfecte herfstavond? Dekentje + filmpje + apple pie nacho’s.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig