XL wentelteefjes met aardbeien en ahornsiroop
Hoe maak je wentelteefjes beter? Door ze XL te maken! Stapel een aantal boterhammen in plaats van een enkele. Word je blij van, beloofd.
295 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
2
150 ml
¼ tl
15 g
6 sneetjes
20 g
250 g
4 toefjes
1 el
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2024 nr. 02 - Vier het voorjaar
Klop de eieren in een diep bord los met de melk, kaneel en ⅔ van de poedersuiker. Leg de helft van de sneetjes brood op elkaar en wentel rondom in het ei-melkmengsel. Herhaal met de andere sneetjes. Laat het erin liggen, zodat het brood het mengsel kan opnemen.
Verhit de boter in een grote koekenpan en bak het brood in 8 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin. Keer regelmatig.
Snijd de aardbeien in kwarten. Snijd de wentelteefjes diagonaal door en verdeel over borden. Verdeel de aardbeien en slagroom erover. Bestrooi met de rest van de poedersuiker en schenk de ahorn-siroop erover. Serveer direct.
- variatietipOok lekker met bruin- of briochebrood. Heb je nog wat over van het paas-ontbijt? Snijd 6 sneetjes af en gebruik het in plaats van het casinobrood.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
XL wentelteefjes met aardbeien en ahornsiroop
Hoe maak je wentelteefjes beter? Door ze XL te maken! Stapel een aantal boterhammen in plaats van een enkele. Word je blij van, beloofd.

4 personen
295 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Klop de eieren in een diep bord los met de melk, kaneel en ⅔ van de poedersuiker. Leg de helft van de sneetjes brood op elkaar en wentel rondom in het ei-melkmengsel. Herhaal met de andere sneetjes. Laat het erin liggen, zodat het brood het mengsel kan opnemen.
Verhit de boter in een grote koekenpan en bak het brood in 8 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin. Keer regelmatig.
Snijd de aardbeien in kwarten. Snijd de wentelteefjes diagonaal door en verdeel over borden. Verdeel de aardbeien en slagroom erover. Bestrooi met de rest van de poedersuiker en schenk de ahorn-siroop erover. Serveer direct.
variatietip:Ook lekker met bruin- of briochebrood. Heb je nog wat over van het paas-ontbijt? Snijd 6 sneetjes af en gebruik het in plaats van het casinobrood.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 scharreleieren
150 ml halfvolle melk
¼ tl gemalen kaneel
15 g poedersuiker
6 sneetjes casinobrood
20 g zachte roomboter
250 g aardbeien
4 toefjes slagroom uit spuitbus
1 el ahornsiroop




