Volkorenpasta met courgettesaus en kipfilet van Kindergarden

Koken met Kindergarden: Een romige groene pastasaus vol groenten. Een grote favoriet bij de kinderen van Kindergarden, die ook bij volwassenen in de smaak valt!

305 kcal

30 min. bereiden

0/5

(0)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 3 biologische courgettes

    biologische courgettes

  • 2 eetlepel biologische olijfolie extra vierge

    biologische olijfolie extra vierge

  • 600 gram biologische bladspinazie deelblokjes

    biologische bladspinazie deelblokjes

  • 500 gram biologische volkorenpenne

    biologische volkorenpenne

  • 150 gram cannellinibonen

    cannellinibonen

  • 30 gram verse basilicum

    verse basilicum

  • 4 eetlepel edelgistvlokken

    edelgistvlokken

  • 500 gram biologische kipfiletblokjes

    biologische kipfiletblokjes

december 2025 - december 2025

Aan de slag

  1. Was de courgettes en snijd ze in stukjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de courgettes en spinazie 8–10 minuten zacht.

  2. Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Bewaar ⅓ deel van de courgette om later toe te voegen. Voeg de ⅔ van de gebakken courgette, spinazie, cannelinibonen, basilicum en edelgistvlokken in een keukenmachine of blender. Voeg het kookvocht uit de pan toe en pureer tot een gladde, romige saus.

  4. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kip in 7–8 minuten goudbruin en gaar.

  5. Meng de groene saus door de gekookte pasta. Roer de gebakken courgette erdoor en schep de kipfiletblokjes eroverheen.

  • variatietipMaak voor je baby (8+ maanden) een hapje van courgette, spinazie en een paar lepeltjes pasta met een paar druppels olijfolie.
  • variatietipIn plaats van cannelinibonen kan de saus ook gemaakt worden met cashewnoten (150 g per 10 kinderen). Week de cashewnoten in koud water. Vervang in het recept de cannelinibonen voor de cashewnoten.
  • variatietipVoor volwassenen is het extra lekker om wat citroensap of chilivlokken toe te voegen. Eventueel kan je ook wat rucola als frisse topping serveren. Voeg eventueel zout naar wens toe.
  • algemeenDit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Volkorenpasta met courgettesaus en kipfilet van Kindergarden

Koken met Kindergarden: Een romige groene pastasaus vol groenten. Een grote favoriet bij de kinderen van Kindergarden, die ook bij volwassenen in de smaak valt!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig