Volkorenpasta met courgettesaus en kipfilet van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Een romige groene pastasaus vol groenten. Een grote favoriet bij de kinderen van Kindergarden, die ook bij volwassenen in de smaak valt!
305 kcal
30 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
3 biologische courgettes
biologische courgettes
2 eetlepel biologische olijfolie extra vierge
biologische olijfolie extra vierge
600 gram biologische bladspinazie deelblokjes
biologische bladspinazie deelblokjes
500 gram biologische volkorenpenne
biologische volkorenpenne
150 gram cannellinibonen
cannellinibonen
30 gram verse basilicum
verse basilicum
4 eetlepel edelgistvlokken
edelgistvlokken
500 gram biologische kipfiletblokjes
biologische kipfiletblokjes
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
december 2025 - december 2025
Was de courgettes en snijd ze in stukjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de courgettes en spinazie 8–10 minuten zacht.
Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bewaar ⅓ deel van de courgette om later toe te voegen. Voeg de ⅔ van de gebakken courgette, spinazie, cannelinibonen, basilicum en edelgistvlokken in een keukenmachine of blender. Voeg het kookvocht uit de pan toe en pureer tot een gladde, romige saus.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kip in 7–8 minuten goudbruin en gaar.
Meng de groene saus door de gekookte pasta. Roer de gebakken courgette erdoor en schep de kipfiletblokjes eroverheen.
- variatietipMaak voor je baby (8+ maanden) een hapje van courgette, spinazie en een paar lepeltjes pasta met een paar druppels olijfolie.
- variatietipIn plaats van cannelinibonen kan de saus ook gemaakt worden met cashewnoten (150 g per 10 kinderen). Week de cashewnoten in koud water. Vervang in het recept de cannelinibonen voor de cashewnoten.
- variatietipVoor volwassenen is het extra lekker om wat citroensap of chilivlokken toe te voegen. Eventueel kan je ook wat rucola als frisse topping serveren. Voeg eventueel zout naar wens toe.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Volkorenpasta met courgettesaus en kipfilet van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Een romige groene pastasaus vol groenten. Een grote favoriet bij de kinderen van Kindergarden, die ook bij volwassenen in de smaak valt!

10 personen
305 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Was de courgettes en snijd ze in stukjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de courgettes en spinazie 8–10 minuten zacht.
Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bewaar ⅓ deel van de courgette om later toe te voegen. Voeg de ⅔ van de gebakken courgette, spinazie, cannelinibonen, basilicum en edelgistvlokken in een keukenmachine of blender. Voeg het kookvocht uit de pan toe en pureer tot een gladde, romige saus.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kip in 7–8 minuten goudbruin en gaar.
Meng de groene saus door de gekookte pasta. Roer de gebakken courgette erdoor en schep de kipfiletblokjes eroverheen.
variatietip:Maak voor je baby (8+ maanden) een hapje van courgette, spinazie en een paar lepeltjes pasta met een paar druppels olijfolie.
variatietip:In plaats van cannelinibonen kan de saus ook gemaakt worden met cashewnoten (150 g per 10 kinderen). Week de cashewnoten in koud water. Vervang in het recept de cannelinibonen voor de cashewnoten.
variatietip:Voor volwassenen is het extra lekker om wat citroensap of chilivlokken toe te voegen. Eventueel kan je ook wat rucola als frisse topping serveren. Voeg eventueel zout naar wens toe.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
3 biologische courgettes
2 el biologische olijfolie extra vierge
600 g biologische bladspinazie deelblokjes
500 g biologische volkorenpenne
150 g cannellinibonen
30 g verse basilicum
4 el edelgistvlokken
500 g biologische kipfiletblokjes




