Couscous met tomaat, courgette en bonen van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Een kleurrijke couscous met courgette, tomaat en cannellinibonen. Mild en voedzaam voor kinderen, maar met simpele extra’s ook verrassend lekker voor volwassenen!
285 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
3 biologische courgettes
biologische courgettes
500 gram biologische trostomaten
biologische trostomaten
1 eetlepel milde olijfolie
milde olijfolie
500 gram biologische volkorencouscous
biologische volkorencouscous
800 gram cannellinibonen
cannellinibonen
15 gram verse munt
verse munt
15 gram verse basilicum
verse basilicum
2 eetlepel extra vierge olijfolie
extra vierge olijfolie
1 biologische limoen
biologische limoen
1 snufje biologische zwarte peperkorrels
biologische zwarte peperkorrels
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
oktober 2025 - oktober 2025
Snijd de courgette en tomaten in blokjes. Verhit de milde olijfolie in een wok, voeg de courgette en tomaten toe. Bak dit op lage temperatuur 5 minuten.
Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking.
Spoel de cannelinibonen af en laat uitlekken. Voeg ze toe aan de wokpan met courgette en tomaat. Bak deze nog 5 minuten mee.
Verwijder de bladeren munt en basilicum van de steel en snijd de blaadjes fijn. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, het sap van de limoen, munt en basilicum. Voeg naar smaak peper toe.
Meng de couscous samen met de groente en schep de dressing erdoor. Serveer warm of lauwwarm.
- algemeenDe aantallen zijn gebaseerd op kinderporties.
- bereidingstipMaak voor de baby’s (8+ maanden) een hapje met courgette, tomaat, cannelinibonen en een paar druppels olijfolie.
- bereidingstipVoor volwassenen is dit gerecht lekker met geroosterde pompoenpitten of granaatappelpitjes. Voeg dan ook gerust 1 tl chilivlokken toe. Voeg eventueel zout naar wens toe.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Couscous met tomaat, courgette en bonen van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Een kleurrijke couscous met courgette, tomaat en cannellinibonen. Mild en voedzaam voor kinderen, maar met simpele extra’s ook verrassend lekker voor volwassenen!

10 personen
285 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de courgette en tomaten in blokjes. Verhit de milde olijfolie in een wok, voeg de courgette en tomaten toe. Bak dit op lage temperatuur 5 minuten.
Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking.
Spoel de cannelinibonen af en laat uitlekken. Voeg ze toe aan de wokpan met courgette en tomaat. Bak deze nog 5 minuten mee.
Verwijder de bladeren munt en basilicum van de steel en snijd de blaadjes fijn. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, het sap van de limoen, munt en basilicum. Voeg naar smaak peper toe.
Meng de couscous samen met de groente en schep de dressing erdoor. Serveer warm of lauwwarm.
algemeen:De aantallen zijn gebaseerd op kinderporties.
bereidingstip:Maak voor de baby’s (8+ maanden) een hapje met courgette, tomaat, cannelinibonen en een paar druppels olijfolie.
bereidingstip:Voor volwassenen is dit gerecht lekker met geroosterde pompoenpitten of granaatappelpitjes. Voeg dan ook gerust 1 tl chilivlokken toe. Voeg eventueel zout naar wens toe.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
3 biologische courgettes
500 g biologische trostomaten
1 el milde olijfolie
500 g biologische volkorencouscous
800 g cannellinibonen
15 g verse munt
15 g verse basilicum
2 el extra vierge olijfolie
1 biologische limoen
1 snufje biologische zwarte peperkorrels




