Couscous met tomaat, courgette en bonen van Kindergarden

Koken met Kindergarden: Een kleurrijke couscous met courgette, tomaat en cannellinibonen. Mild en voedzaam voor kinderen, maar met simpele extra’s ook verrassend lekker voor volwassenen!

285 kcal

20 min. bereiden

0/5

(0)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 3 biologische courgettes

    biologische courgettes

  • 500 gram biologische trostomaten

    biologische trostomaten

  • 1 eetlepel milde olijfolie

    milde olijfolie

  • 500 gram biologische volkorencouscous

    biologische volkorencouscous

  • 800 gram cannellinibonen

    cannellinibonen

  • 15 gram verse munt

    verse munt

  • 15 gram verse basilicum

    verse basilicum

  • 2 eetlepel extra vierge olijfolie

    extra vierge olijfolie

  • 1 biologische limoen

    biologische limoen

  • 1 snufje biologische zwarte peperkorrels

    biologische zwarte peperkorrels

oktober 2025 - oktober 2025

Aan de slag

  1. Snijd de courgette en tomaten in blokjes. Verhit de milde olijfolie in een wok, voeg de courgette en tomaten toe. Bak dit op lage temperatuur 5 minuten.

  2. Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking.

  3. Spoel de cannelinibonen af en laat uitlekken. Voeg ze toe aan de wokpan met courgette en tomaat. Bak deze nog 5 minuten mee.

  4. Verwijder de bladeren munt en basilicum van de steel en snijd de blaadjes fijn. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, het sap van de limoen, munt en basilicum. Voeg naar smaak peper toe.

  5. Meng de couscous samen met de groente en schep de dressing erdoor. Serveer warm of lauwwarm.

  • algemeenDe aantallen zijn gebaseerd op kinderporties.
  • bereidingstipMaak voor de baby’s (8+ maanden) een hapje met courgette, tomaat, cannelinibonen en een paar druppels olijfolie.
  • bereidingstipVoor volwassenen is dit gerecht lekker met geroosterde pompoenpitten of granaatappelpitjes. Voeg dan ook gerust 1 tl chilivlokken toe. Voeg eventueel zout naar wens toe.
  • algemeenDit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Couscous met tomaat, courgette en bonen van Kindergarden

Koken met Kindergarden: Een kleurrijke couscous met courgette, tomaat en cannellinibonen. Mild en voedzaam voor kinderen, maar met simpele extra’s ook verrassend lekker voor volwassenen!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig