Orzo met broccoli, champignons en kip van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Lekker en voedzaam, met een zelfgemaakte pesto die kinderen bij Kindergarden heerlijk vinden!
65 kcal
30 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
500 g
7 el
300 g
500 g
500 g
300 g
600 g
30 g
2 el
Dit heb je nodig
keukenmachine of staafmixer met hakmolen
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
oktober 2025 - oktober 2025
Snijd de champignons in plakjes. Verhit de olijfolie in een wok en bak de kipblokjes gaar en goudbruin. Haal ze uit de pan en zet apart. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar 50 ml van het kookvocht.
Roerbak de diepvries spinazie in de wok tot beetgaar.
Roerbak daarna de champignons en de broccoli in een andere wok beetgaar. Voeg de doperwten toe en roer nog 3 minuten mee. Voeg dan ook de kip weer toe. Warm rustig op.
Doe basilicum, spinazie, edelgistvlokken, en de rest van de olijfolie in een keukenmachine. Mix tot een gladde pesto. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe voor een smeuïgere saus.
Meng de gekookte orzo met de groenten en kip. Roer de pesto erdoorheen en gebruik het kookvocht om het geheel lekker smeuïg te maken. Breng eventueel op smaak met een beetje peper.
- algemeenDe aantallen zijn gebaseerd op kinderporties.
- vegatipVervang de kip voor fijngehakte gemengde noten (vega en vegan).
- bereidingstipVoeg aan de pesto pijnboompitten toe.
- variatietipMaak voor baby’s (8+ maanden) een hapje met broccoli, erwtjes, basilicum, orzo en olijfolie.
- variatietipVoeg voor volwassenen eventueel wat chilivlokken toe aan de pesto. Breng eventueel met zout op smaak.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Orzo met broccoli, champignons en kip van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Lekker en voedzaam, met een zelfgemaakte pesto die kinderen bij Kindergarden heerlijk vinden!

10 personen
65 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de champignons in plakjes. Verhit de olijfolie in een wok en bak de kipblokjes gaar en goudbruin. Haal ze uit de pan en zet apart. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar 50 ml van het kookvocht.
Roerbak de diepvries spinazie in de wok tot beetgaar.
Roerbak daarna de champignons en de broccoli in een andere wok beetgaar. Voeg de doperwten toe en roer nog 3 minuten mee. Voeg dan ook de kip weer toe. Warm rustig op.
Doe basilicum, spinazie, edelgistvlokken, en de rest van de olijfolie in een keukenmachine. Mix tot een gladde pesto. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe voor een smeuïgere saus.
Meng de gekookte orzo met de groenten en kip. Roer de pesto erdoorheen en gebruik het kookvocht om het geheel lekker smeuïg te maken. Breng eventueel op smaak met een beetje peper.
algemeen:De aantallen zijn gebaseerd op kinderporties.
vegatip:Vervang de kip voor fijngehakte gemengde noten (vega en vegan).
bereidingstip:Voeg aan de pesto pijnboompitten toe.
variatietip:Maak voor baby’s (8+ maanden) een hapje met broccoli, erwtjes, basilicum, orzo en olijfolie.
variatietip:Voeg voor volwassenen eventueel wat chilivlokken toe aan de pesto. Breng eventueel met zout op smaak.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
500 g biologische kastanjechampignons
7 el biologische olijfolie extra vierge
300 g biologische bladspinazie deelblokjes
500 g biologische kipfiletblokjes
500 g biologische volkorenorzo
300 g biologische tuinerwten
600 g biologische broccoliroosjes
30 g verse basilicum
2 el edelgistvlokken
Dit heb je nodig
keukenmachine of staafmixer met hakmolen




