Tater tots
Tater tots
bewaar
bewaar

Tater tots

Deze Amerikaanse klassieker, ooit een favoriet in de schoolkantine, kan je nu zelf thuis maken met maïzena, knoflookpoeder en uienpoeder. Frituren maar! Dompel ze in ketchup voor de ultieme ervaring.

30 min. bereiden
2waarderingen

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en doe ze in een pan. Vul een pan met koud water en breng aan de kook. Kook ze 6 min. en giet af. Laat afkoelen tot ze handelbaar zijn.

2

Rasp de aardappelen grof met de blokrasp. Knijp het vocht eruit met je handen en doe in een kom. Meng, met de hand, de maizena, knoflookpoeder, uienpoeder en zout erdoor. Breng op smaak met zwarte peper. Meng goed.

3

Vorm met de hand cilinders van ca. 2½ cm lang en 2 cm breed. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Het worden ca. 20 stuks.

4

Verwarm de olie in een (frituur)pan tot 170 C. Frituur de tater tots in delen in 6 min. lichtbruin en knapperig. Keer regelmatig. Laat uitlekken op keukenpapier.

achtergrondinfoTater tots zijn een Amerikaans bijgerecht. Amerikanen kopen ze meestal kant en klaar uit de diepvries. Ze zijn uitgevonden in de jaren ’50 en populair als schoollunch. Meestal krijg je ketchup bij je tots.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tater tots

Deze Amerikaanse klassieker, ooit een favoriet in de schoolkantine, kan je nu zelf thuis maken met maïzena, knoflookpoeder en uienpoeder. Frituren maar! Dompel ze in ketchup voor de ultieme ervaring.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig