bewaar
Vegan tjap tjoy tofu
Vegan tjap tjoy tofu
bewaar

Vegan tjap tjoy tofu

Deze vegan tjap tjoy maak je met kastanjechampignons, babymais en wokgroente. Wat 'm extra lekker maakt? De pittige tofureepjes! Smaakvol en al in 20 minuten klaar.

20 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

pandanrijst

2 tenen

knoflook

425 g

babymais uit blik

175 g

kleine kastanjechampignons

4 el

zonnebloemolie

150 g

gesneden rode uien

180 g

AH Biologisch vegan pittige tofu reepjes

400 g

koelverse wokgroente Cambodjaans

200 ml

water

½

vegan groentebouillonblokje

1 el

sambal oelek

2 el

Lee Kum Kee roerbaksaus met paddenstoel

3 el

ketjap manis

2 el

maizena

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Giet de babymais af en halveer. Halveer ook de champignons.

3

Verhit de olie in een grote hapjes- of wokpan en roerbak de ui 2 min. op hoog vuur. Voeg de tofureepjes toe en roerbak 3 min. mee. Voeg de knoflook, wokgroente en champignons toe en roerbak 3 min.

4

Zet het vuur laag. Schenk het water bij het groentemengsel en verkruimel het bouillonblokje erover. Breng aan de kook. Meng ondertussen de sambal, roerbaksaus en ketjap met de maizena in een kommetje. Roer dit door het groentemengsel tot de bouillon begint te binden.

5

Verdeel de rijst over diepe borden en verdeel de tjap tjoy erover.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan tjap tjoy tofu

Deze vegan tjap tjoy maak je met kastanjechampignons, babymais en wokgroente. Wat 'm extra lekker maakt? De pittige tofureepjes! Smaakvol en al in 20 minuten klaar.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig