bewaar
Pita met shoarma en geroosterde bloemkool 
Pita met shoarma en geroosterde bloemkool 
bewaar

Pita met shoarma en geroosterde bloemkool 

Is shoarma ook jouw favoriete vulling voor een pita, probeer dan eens deze pita shoarma met geroosterde bloemkool. Dat geeft je broodje net dat beetje extra bite.

30 min. bereiden
20 min. oventijd
licht pittig
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 ml

witte natuurazijn

50 ml

kraanwater

1 el

kristalsuiker

1

rode ui

½

bloemkool

2 el

milde olijfolie

1 tl

milde paprikapoeder

1 tl

gemalen komijnzaad

250 g

shoarmareepjes

8

pitabroodjes

6 el

mayonaise

1 el

sambal

½

krop ijsbergsla

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • broodrooster

Is shoarma ook jouw favoriete vulling voor een pita, probeer dan eens deze pita shoarma met geroosterde bloemkool. Dat geeft je broodje net dat beetje extra bite.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Breng in een steelpan de azijn met het water en de suiker aan de kook. Snijd ondertussen de ui in flinterdunne halve ringen en doe in een hittebestendige kom. Schenk het azijnwater erover en schep om. Laat afkoelen.

2

Snijd de bloemkool in roosjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie, bestrooi met de paprikapoeder, het komijnzaad, peper en eventueel zout en schep om. Rooster de bloemkool ca. 20 min. in de oven. Schep halverwege om.

3

Verhit ondertussen een koekenpan met antiaanbaklaag zonder boter of olie en bak de shoarma in 8 min. gaar.

4

Rooster ondertussen de pitabroodjes in de broodrooster. Meng de mayonaise met de sambal. Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes.

5

Snijd de broodjes open en vul met de sla, shoarma, bloemkool en rode ui. Serveer met de sambalmayonaise.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pita met shoarma en geroosterde bloemkool 

Is shoarma ook jouw favoriete vulling voor een pita, probeer dan eens deze pita shoarma met geroosterde bloemkool. Dat geeft je broodje net dat beetje extra bite.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig