Pi­ta sho­ar­ma met rauw­kost

Guilty pleasure! Pita shoarma met rauwkost... Hier zet je binnen 15 minuten je tanden in.

(1) waardeer
midden-oosters hoofdgerecht Guilty pleasure! Pita shoarma met rauwkost... Hier zet je binnen 15 minuten je tanden in. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • broodrooster

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de shoarma zonder boter of olie in 8 min. bruin en gaar.
  2. Rooster ondertussen de pitabroodjes in de broodrooster. Snijd de radijs in plakjes en de komkommer in dunne reepjes (julienne). Meng de helft van de sla met de helft van de radijs en de helft van de komkommer. Meng ¼ van de knoflooksaus met het water en meng door de salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd de broodjes open en vul met de rest van de sla, de shoarma, de rest van de komkommer en de rest van de radijs. Besprenkel met de rest van de knoflooksaus.

vegatip:

In plaats van shoarma kun je ook falafel gebruiken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 58 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
januari 2021

Pita shoarma met rauwkost

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­ta sho­ar­ma met rauw­kost

1
1
  • 500 g shoarmavlees

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de shoarma zonder boter of olie in 8 min. bruin en gaar.

2
2
  • 8 pitabroodjes
  • 200 g radijsjes
  • 1 komkommer

Rooster ondertussen de pitabroodjes in de broodrooster. Snijd de radijs in plakjes en de komkommer in dunne reepjes (julienne).

3
3
  • 100 g gesneden ijsbergsla

Meng de sla met de helft van de radijs en de helft van de komkommer.

4
4
  • 2 el knoflooksaus
  • ½ el water

Meng de knoflooksaus met het water en meng door de salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 100 g gesneden ijsbergsla

Snijd de broodjes open en vul met de sla, de shoarma, de rest van de komkommer en de rest van de radijs.

6
6
  • 6 el knoflooksaus

Besprenkel met de rest van de knoflooksaus.

vegatip:

In plaats van shoarma kun je ook falafel gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.