Pita shoarma met rauwkost
Guilty pleasure! Pita shoarma met rauwkost... Hier zet je binnen 15 minuten je tanden in.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g shoarmavlees
- 8 pitabroodjes
- 200 g radijsjes
- 1 komkommer
- 200 g gesneden ijsbergsla
- 8 el knoflooksaus
- ½ el water
Keukenspullen
- broodrooster
Advertentie
Bereiden
- Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de shoarma zonder boter of olie in 8 min. bruin en gaar.
- Rooster ondertussen de pitabroodjes in de broodrooster. Snijd de radijs in plakjes en de komkommer in dunne reepjes (julienne). Meng de helft van de sla met de helft van de radijs en de helft van de komkommer. Meng ¼ van de knoflooksaus met het water en meng door de salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd de broodjes open en vul met de rest van de sla, de shoarma, de rest van de komkommer en de rest van de radijs. Besprenkel met de rest van de knoflooksaus.
vegatip:
In plaats van shoarma kun je ook falafel gebruiken.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 600 kcal
- eiwit 35 g
-
koolhydraten 58 g
waarvan suikers 8 g -
vet 24 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 1.120 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Pita shoarma met rauwkost
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pita shoarma met rauwkost
- 500 g shoarmavlees
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de shoarma zonder boter of olie in 8 min. bruin en gaar.
- 8 pitabroodjes
- 200 g radijsjes
- 1 komkommer
Rooster ondertussen de pitabroodjes in de broodrooster. Snijd de radijs in plakjes en de komkommer in dunne reepjes (julienne).
- 100 g gesneden ijsbergsla
Meng de sla met de helft van de radijs en de helft van de komkommer.
- 2 el knoflooksaus
- ½ el water
Meng de knoflooksaus met het water en meng door de salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 100 g gesneden ijsbergsla
Snijd de broodjes open en vul met de sla, de shoarma, de rest van de komkommer en de rest van de radijs.
- 6 el knoflooksaus
Besprenkel met de rest van de knoflooksaus.
vegatip:
In plaats van shoarma kun je ook falafel gebruiken.