
Pita falafel met zoetzure biet en knoflooksaus
Verrassend aan deze pita falafel? We voegen rode bieten toe. Probeer maar eens!
550 kcal (voedingswaarden)
15 min. bereiden
Ingrediënten
4 personen
1½ el
milde olijfolie
200 g
falafel
4
spelt pitabroodjes
200 g
gesneden ijsbergsla
680 g
rode bieten in pot
150 g
koelverse romige knoflooksaus
Verrassend aan deze pita falafel? We voegen rode bieten toe. Probeer maar eens!
Aan de slag
1
Verhit de olie in een koekenpan en bak de falafel in 3 min. rondom goudbruin. Verwarm ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Snijd de broodjes open en vul ze met wat ijsbergsla. Laat de rode bieten uitlekken. Vul de broodjes eerst met wat biet en dan met de falafel. Schep wat knoflooksaus in de broodjes. Doe de rest van de sla en biet in een schaal en serveer met de rest van de knoflooksaus er apart bij.