bewaar
Stamppot sla, paprika en falafel
Stamppot sla, paprika en falafel
bewaar

Stamppot sla, paprika en falafel

Het leuke aan stamppot? Je kan er volop mee variëren. Probeer eens deze vegan variant met sla!

20 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1¼ kg

koelverse stamppotaardappelen

2

rode puntpaprika's

2 el

milde olijfolie

400 g

falafel

200 g

pikante hummus

400 g

gesneden ijsbergsla

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Het leuke aan stamppot? Je kan er volop mee variëren. Probeer eens deze vegan variant met sla!

Aan de slag

1

Kook de aardappelen in 16 min. gaar. Verwijder ondertussen de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de falafel 5 min. op laag vuur. Keer regelmatig.

2

Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp met wat kookvocht en hummus tot een grove puree. Meng de paprika erdoor.

3

Verwarm de stamppot op laag vuur. Schep de sla in delen erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de stamppot over diepe borden en serveer met de falafel.