Hum­mus met ge­gril­de groen­te, fala­fel en ta­h­in­saus

Smaakvol en zó klaar: combineer deze hummus van gegrillde groente met warme pita's.

(7) waardeer
midden-oosters hoofdgerecht Smaakvol en zó klaar: combineer deze hummus van gegrillde groente met warme pita's. 4 personen
3 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Haal de blaadjes van de peterselie en snijd fijn. Meng ⅔ van de peterselie door de hummus. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en de falafel in 4-5 min. rondom knapperig en goudbruin.
  2. Snijd ondertussen de gegrilde groente in de lengte in reepjes. Pers de citroen uit en meng 1 el citroensap met de tahin. Voeg zoveel water toe dat het mengsel de dikte krijgt van dunne yoghurt, begin met 1 el water (per 4 personen).
  3. Verdeel de hummus met de achterkant van een lepel over een lage kom of schaal en leg de falafel en de groente erop. Bestrooi met de rest van de peterselie en besprenkel met de tahinsaus.

combinatietip:

Lekker met warme pita’s.

kookstaptip:

De gegrilde-groentemix is niet in elke Albert Heijn-winkel verkrijgbaar. Bestel het op ah.nl of vervang door 300 g rauwkost paprikamix.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 22 g
    waarvan suikers 5 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Hummus met gegrilde groente, falafel en tahinsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hum­mus met ge­gril­de groen­te, fala­fel en ta­h­in­saus

1
1
  • 10 g verse platte peterselie
  • 200 g hummus naturel

Haal de blaadjes van de peterselie en snijd fijn. Meng ⅔ van de peterselie door de hummus.

2
2
  • 1 el milde olijfolie
  • 234 g falafel

Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en de falafel in 4-5 min. rondom knapperig en goudbruin.

3
3
  • 250 g koelverse gegrilde groentemix

Snijd ondertussen de gegrilde groente in de lengte in reepjes.

4
4
  • ½ citroen
  • 2 el tahin wit

Pers de citroen uit en meng 1 el citroensap met de tahin. Voeg zoveel water toe dat het mengsel de dikte krijgt van dunne yoghurt, begin met 1 el water (per 4 personen).

5
5

Verdeel de hummus met de achterkant van een lepel over een lage kom of schaal en leg de falafel en de groente erop.

6
6

Bestrooi met de rest van de peterselie en besprenkel met de tahinsaus.

combinatietip:

Lekker met warme pita’s.

kookstaptip:

De gegrilde-groentemix is niet in elke Albert Heijn-winkel verkrijgbaar. Bestel het op ah.nl of vervang door 300 g rauwkost paprikamix.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.