Vegan quiche met mini courgette van Jason van The Indigo Kitchen
Quiche: wie houdt er niet van? Maak daarom al je gasten blij met deze kerstquiche met vegan kaas en mini courgette.
13 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de tofu uitlekken. Snijd de rode uien in dunne halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui 8 min. op middelhoog vuur. Pers het sap uit de halve citroen. Voeg de laatste minuut de knoflook en chilivlokken toe en bak mee. Roer regelmatig.
Rol de plakjes vegan bladerdeeg uit tot een ronde lap van ca. Ø 32 cm. Vet de quichevorm in, bekleed met het vegan bladerdeeg en zorg voor een opstaande rand van ca. 3 cm. Prik met een vork 20 gaatjes in de bodem. Snijd de peterselie grof. Maal samen met de uitgelekte tofu, maizena, haverdrink, 1 el citroensap, miso en plantaardige rasp in een keukenmachine tot een gladde pasta.
Verdeel de rode ui over de bodem van de quiche en verdeel de vulling erover. Bak de quiche 20-25 min. net onder het midden van de oven. Dek af met aluminiumfolie als quiche te donker wordt.
Halveer ondertussen de courgettes in de lengte. Doe in een kom en schep om met de rest van de olie en peper en eventueel zout. Haal de quiche na 20 min. uit de oven en verdeel de courgette in de vorm (sommige met de snijkant naar boven) van een ster over de vulling. Bak de quiche net onder het midden van de oven in 35 min. goudbruin en gaar.
Haal uit de oven en laat 15 min. afkoelen.
Vegan quiche met mini courgette van Jason van The Indigo Kitchen
Quiche: wie houdt er niet van? Maak daarom al je gasten blij met deze kerstquiche met vegan kaas en mini courgette.
hoofdgerecht
null personen
700 kcal
20 min. bereiden
15 min. wachten
55 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de tofu uitlekken. Snijd de rode uien in dunne halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui 8 min. op middelhoog vuur. Pers het sap uit de halve citroen. Voeg de laatste minuut de knoflook en chilivlokken toe en bak mee. Roer regelmatig.
Rol de plakjes vegan bladerdeeg uit tot een ronde lap van ca. Ø 32 cm. Vet de quichevorm in, bekleed met het vegan bladerdeeg en zorg voor een opstaande rand van ca. 3 cm. Prik met een vork 20 gaatjes in de bodem. Snijd de peterselie grof. Maal samen met de uitgelekte tofu, maizena, haverdrink, 1 el citroensap, miso en plantaardige rasp in een keukenmachine tot een gladde pasta.
Verdeel de rode ui over de bodem van de quiche en verdeel de vulling erover. Bak de quiche 20-25 min. net onder het midden van de oven. Dek af met aluminiumfolie als quiche te donker wordt.
Halveer ondertussen de courgettes in de lengte. Doe in een kom en schep om met de rest van de olie en peper en eventueel zout. Haal de quiche na 20 min. uit de oven en verdeel de courgette in de vorm (sommige met de snijkant naar boven) van een ster over de vulling. Bak de quiche net onder het midden van de oven in 35 min. goudbruin en gaar.
Haal uit de oven en laat 15 min. afkoelen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
550 g tofu
2 rode uien
3 tenen knoflook
3 el Bertolli Bak olijfolie mild
½ citroen
½ tl chilivlokken
6 plakjes Koopmans hartige taartdeeg
10 g verse platte peterselie
2 el Duryea maizena
4 el ongezoete haverdrink
3 el misopasta
175 g plantaardig alternatief voor cheddar rasp
150 g minicourgettes
Dit heb je nodig
ronde taartvorm (Ø 33 cm, AH Spaaractie)
keukenmachine
aluminiumfolie