Ita­li­aan­se bla­der­deeg­taartjes met worst en to­ma­ten­sal­sa

Zelf een hartig taartje maken is een feest!

(12) waardeer
italiaans hoofdgerecht Zelf een hartig taartje maken is een feest! 4 personen
5 12

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • deegroller
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Haal het vel van de worsten. Verhit de olie in de hapjespan en bak het worstvlees 3 min. op hoog vuur, druk het vlees met een houten lepel in stukjes. Voeg de boerensoepgroente toe en bak 3 min. op middelhoog vuur.
  3. Snijd het bladerdeeg in 4 gelijke rechthoekige stukken en rol die met de deegroller een beetje in de breedte uit. Leg ze met het bakpapier op een bakplaat en vouw de randen om.
  4. Verdeel de muhammara en het worstmengsel erover. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
  5. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de peterselie fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes en meng met de peterselie en sjalot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Neem de taartjes uit de oven en verdeel een deel van de tomatensalsa erover. Serveer de rest erbij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 755 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 51 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2019 nr. 05 - Hollandse Helden , Allerhande Box Week 41 2018 , Allerhande Box Week 26 2019

Italiaanse bladerdeegtaartjes met worst en tomatensalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se bla­der­deeg­taartjes met worst en to­ma­ten­sal­sa

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 400 g varkensbraadworsten
  • 2 el milde olijfolie

Haal het vel van de worsten. Verhit de olie in de hapjespan en bak het worstvlees 3 min. op hoog vuur, druk het vlees met een houten lepel in stukjes.

3
3
  • 350 g boerensoepgroente

Voeg de boerensoepgroente toe en bak 3 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 270 g vers bladerdeeg

Snijd het bladerdeeg in 4 gelijke rechthoekige stukken en rol die met de deegroller een beetje in de breedte uit.

5
5

Leg ze met het bakpapier op een bakplaat en vouw de randen om.

6
6
  • 175 g muhammara spread

Verdeel de muhammara en het worstmengsel erover. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

7
7
  • 1 sjalot
  • 15 g verse platte peterselie
  • 4 trostomaten

Snipper ondertussen de sjalot en snijd de peterselie fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes en meng met de peterselie en sjalot.

8
8

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Neem de taartjes uit de oven en verdeel een deel van de tomatensalsa erover. Serveer de rest erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.