bewaar
Paddenstoelenfrittata met gegrilde groente en brood
Paddenstoelenfrittata met gegrilde groente en brood
bewaar

Paddenstoelenfrittata met gegrilde groente en brood

Italianen houden van koken met restjes, zo is de frittata bestaan. Deze paddenstoelenfrittata met gegrilde groente en brood is perfect als lunch of licht diner. PS: vervang de groente en kazen in dit gerecht met je eigen restjes.

20 min. bereiden
35 min. oventijd
15 min. wachten
licht pittig
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

robuuste broodjes zaden en pitten

200 g

sjalotten

250 g

kastanjechampignons

2 tenen

knoflook

200 g

paddenstoelenmix paprika bieslook

5 el

milde olijfolie

200 ml

lauw water

7.5 g

porcini gedroogd eekhoorntjesbrood

600 g

ovengroente prei, gele peen, kastanjechampignon

6

witte scharreleieren

½ tl

chilivlokken

100 g

ricotta

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • springvorm: Ø 25 cm

Italianen houden van koken met restjes, zo is de frittata bestaan. Deze paddenstoelenfrittata met gegrilde groente en brood is perfect als lunch of licht diner. PS: vervang de groente en kazen in dit gerecht met je eigen restjes.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de broodjes op de met bakpapier beklede bakplaat en bak ze volgens de aanwijzingen op de verpakking af. Verlaag de oventemperatuur naar 200 °C.

2

Snijd ondertussen de sjalotten in dunne halve ringen. Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Snijd de tenen knoflook fijn.

3

Meng de sjalot, kastanjechampignons, knoflook en paddenstoelenmix met paprika in de quichevorm. Besprenkel met ⅗ van de olie, schep om en breng op smaak met peper. Rooster net onder het midden van de oven ca. 20 min.

4

Giet ondertussen het water over het gedroogde eekhoorntjesbrood en laat 15 min. staan. Verdeel de ovengroente over de tweede met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de rest van de olie, bestrooi met peper, schep om. Rooster ca. 30 min. in de oven. Schep halverwege de baktijd om.

5

Giet het eekhoorntjesbrood af en snijd fijn. Klop de eieren los met het eekhoorntjesbrood, de chilivlokken, ricotta en eventueel zout. Haal de quichevorm uit de oven. Giet het ei-ricottamengsel bij de paddenstoelen in de quichevorm. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven, tot de frittata is gestold.

6

Snijd het brood in plakjes. Snijd de frittata in punten. Serveer de frittata met de ovengroente en de plakjes brood.

vegatipGebruik 100 g zuivelspread in plaats van ricotta.
variatietipJe kunt de ovengroente ook vervangen door AH Roerbakgroente Italiaans cavolo nero (zak 400 g). Bak deze in stap 4 ca. 20 min. in de oven.
bereidingstipHeb je geen 2 bakplaten? Gebruik dan 1 bakplaat en een ovenrooster bekleed met bakpapier.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Paddenstoelenfrittata met gegrilde groente en brood

Italianen houden van koken met restjes, zo is de frittata bestaan. Deze paddenstoelenfrittata met gegrilde groente en brood is perfect als lunch of licht diner. PS: vervang de groente en kazen in dit gerecht met je eigen restjes.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig