Sambal goreng tempeh

Sambal goreng betekent gebakken sambal. In dit recept wordt de tempeh dan ook samen met sambal gebakken.

390 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

zeer pittig

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de sjalotten en knoflook grof. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees grof.

  2. Doe de sjalot, knoflook en peper in een vijzel of keukenmachine en maal tot een pasta. Meng de sambal en laos erdoor (boemboe).

  3. Snijd de tempeh in de breedte in repen van ca. 1 cm en snijd de repen in de lengte doormidden. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur en bak hierin de tempeh in ca. 6 min. bruin en krokant. Keer halverwege. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Bak in dezelfde pan de boemboe al roerend 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de ketjap en kokosbloesemsuiker toe en kook 1 min. mee. Schep de gebakken tempeh erdoor en serveer warm.

  • achtergrondinfoSambal goreng betekent gebakken sambal. Het is een veelgebruikte Indonesische smaakmaker en er wordt van alles in bereid: dunne aardappelfrietjes, eieren, boontjes of andere groenten, gedroogde vis, enzovoort. Het bestaat uit een boemboe, meestal van sjalotten, knoflook, trassie, pepers en andere smaakmakers zoals laos, salamblad, ketjap en palmsuiker.

Sambal goreng tempeh

Sambal goreng betekent gebakken sambal. In dit recept wordt de tempeh dan ook samen met sambal gebakken.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig