bewaar
Dians Tempeh Manis
Dians Tempeh Manis
bewaar

Dians Tempeh Manis

Thuiskoks zijn voor ons de echte chef-koks. We vroegen onze volgers om hun signature dish met ons te delen: dit is een van onze favorieten!

30 min. bereiden
licht pittig
89waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

sjalotten

4 tenen

knoflook

2 cm

verse gember

1

rode peper

250 g

tempeh

300 ml

arachideolie

25 g

palmsuiker

4 el

ketjap manis

Dit heb je nodig

  • vijzel

Thuiskoks zijn voor ons de echte chef-koks. We vroegen onze volgers om hun signature dish met ons te delen: dit is een van onze favorieten!

Aan de slag

1

Snijd de sjalotten, knoflook, gember en peper grof. Doe alles in de vijzel en stamp fijn (boemboe). Snijd de tempeh in dunne reepjes.

2

Verhit minimaal 1 cm arachideolie in een Wokpan en frituur de tempeh in ca. 8 min. of totdat de tempeh goudbruin en krokant is. Neem uit de pan en laat de reepjes op een met keukenpapier bekleed bord uitlekken.

3

Verhit 1 el olie en de boemboe in een wok en roerbak 2 min. Voeg de palmsuiker toe en schep 2 min. om tot het gekarameliseerd is. Voeg de reepjes tempeh en de ketjap manis toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en schep goed om.

algemeenBlijf je foto's met ons delen met #allerhande.

algemeenHoud je van extra pittig? Voeg dan extra rode peper en knoflook toe.